avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Polita de asigurare a locuintei la Astra pe 5 ani ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Polita de asigurare a locuintei la Astra pe 5 ani ajutor va rog

Buna seara
In anul 2013 am incheiat o Polita de asigurare a locuintei si continutului Ideal casa-La tine acasa(PAD),cu firma de asigurari-reasigurari Astra aceastaPolita este pe 5ani(2013-2019),doresc sa stiu acum firma Astra fiind in declarare de faliment si insolventa ce se intampla cu acest contract mai este valabil ?
Va multumesc anticipat
Cu stima
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 14:24, 3 Februarie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,

Potrivit Deciziei ASF, ASTRA trebuia sa va transmita notificare privind posibilitatea rezilierii politei de asigurare.

Daca nu ati primit aceasta notificare, polita de asigurare se reziliaza de drept prin neplata ratelor de prima.

Daca ati incheiat in avans primele de asigurare, aveti dreptul la reziliere unilaterala si inaintata la Fondul de Garantare al Asigurarilor, cerere de restituire a primei pentru perioada ramasa valabila ce ati achitat in avans. Se va achita de ASF dupa ramanerea definitiva a sentintei falimentului ASTRA.

Pentru protejarea locuintei, va recomand solicitarea altor oferte de asigurare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare facultativa locuinta credit ipotecar mariosidana mariosidana În anul 2007 am cumpărat prin credit imobiliar un apartament în valoare de 191.000 RON, pentru care am împrumutat de la Reiffaisen Bank suma de 150.000 ... (vezi toată discuția)
Problema cu contractul pentru asigurarea locuintei vaspa vaspa Am incheiat ieri un contract de asigurare a locuintei cu extra acoperiri, iar angajata de la asigurari a spus ca include si riscurile unei polite PAD. Acum ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintei - verificare autenticitate marcelino666 marcelino666 Dupa cele citite in presa ,in legatura cu verificarea autenticitati politei de asigurare a locuintei, am verificat si seria politei nu corespunde.Ce este de ... (vezi toată discuția)