avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Problema cu contractul pentru asigurarea locuintei
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Problema cu contractul pentru asigurarea locuintei

Am incheiat ieri un contract de asigurare a locuintei cu extra acoperiri, iar angajata de la asigurari a spus ca include si riscurile unei polite PAD. Acum aflu de pe site ca recent s-a schimbat legislatia si marti au intrat in vigoare si normele... si ca mai trebuie sa inchei o polita obligatorie (separata de cea facultative), ca sa fie conform legislatiei in vigoare. Avand in vedere ca polita e incheiata dupa 20 august, angajata de la asigurari nu stia de noile modificari, din moment ce a incheiat un contract dupa reglementarile vechi? Nu am primit nici certificat de asigurare. Ce ar trebui sa fac acum? Eu nu pot sa mai plateac inca o data pentru aceleasi riscuri...e aberant...si, se pare ca nici polita facultativa recent incheiata nu ar fi in conformitate cu legea. Se poate anula polita facultativa?

Cel mai recent răspuns: vaspa , utilizator 21:55, 22 August 2013
Solicitati rezilierea politei si returnarea primei, pe baza faptului ca polita este emisa dupa intrarea in vigoare a Normelor ASF nr.7/2013 prin care politele facultative nu mai pot fi emise decat pentru sume/riscuri excedentare.Daca polita contine o fransiza egala cu valoarea locuintei conform PAD si prima a fost redusa cu valoarea primei obligatorii pentru PAD, puteti incheia si o polita PAD, pentru a va achita de obligatie.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare facultativa locuinta credit ipotecar mariosidana mariosidana În anul 2007 am cumpărat prin credit imobiliar un apartament în valoare de 191.000 RON, pentru care am împrumutat de la Reiffaisen Bank suma de 150.000 ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintelor StanPatitulPensionar StanPatitulPensionar Am un credit imobiliar la care asigurarea locuinţei o fac eu, anual, şi o cesionez băncii, şi am alt credit cu garanţie imobiliară (pe altă locuinţă), ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie locuinta milady2611 milady2611 Buna ziua, Ma puteti ajuta cu un raspuns? Daca am platit asigurarea obligatorie pt locuinta in septembrie, cand nu puteam incheia asigurarea facultativa ... (vezi toată discuția)