Am incheiat ieri un contract de asigurare a locuintei cu extra acoperiri, iar angajata de la asigurari a spus ca include si riscurile unei polite PAD. Acum aflu de pe site ca recent s-a schimbat legislatia si marti au intrat in vigoare si normele... si ca mai trebuie sa inchei o polita obligatorie (separata de cea facultative), ca sa fie conform legislatiei in vigoare. Avand in vedere ca polita e incheiata dupa 20 august, angajata de la asigurari nu stia de noile modificari, din moment ce a incheiat un contract dupa reglementarile vechi? Nu am primit nici certificat de asigurare. Ce ar trebui sa fac acum? Eu nu pot sa mai plateac inca o data pentru aceleasi riscuri...e aberant...si, se pare ca nici polita facultativa recent incheiata nu ar fi in conformitate cu legea. Se poate anula polita facultativa?
Solicitati rezilierea politei si returnarea primei, pe baza faptului ca polita este emisa dupa intrarea in vigoare a Normelor ASF nr.7/2013 prin care politele facultative nu mai pot fi emise decat pentru sume/riscuri excedentare.Daca polita contine o fransiza egala cu valoarea locuintei conform PAD si prima a fost redusa cu valoarea primei obligatorii pentru PAD, puteti incheia si o polita PAD, pentru a va achita de obligatie.