avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... probleme privind inchirierea uscatoriei blocului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

probleme privind inchirierea uscatoriei blocului

Buna ziua, locuiesc intrun bloc cu 4 etaje de 60 de apartamente(15 pe scara), doresc sa inchiriez uscatoria scarii in care lucuiesc situata la parterul blocului, iar din cate am inteles imi trebuiesc semnaturile proprietarilor scarii cu pricina, cine m-a pus in tema mi-a spus ca imi trebuie stampila asociatiei locatarilor, iar cei de la asociatia locatarilor mi-a spus sa iau semnaturi de pe scara, Problema este urmatoarea: am luat 12 semnaturi din 15, unul din proprietari care nu a vrut sa-mi semneze se afla la parter chiar langa uscatorie, va rog spuneti-mi cum pot face posibil sa inchiriez uscatoria fara acordul celorlalti.
Va multumesc anticipat.
Nu prea puteti face nimic daca nu sunt de acord toti locatarii de pe scara. Vorbiti cu cei trei care nu au semnat si vedeti ce pretentii au.
Iata ce spune Legea 230/2007, de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari:
Art. 39. - Proprietatea comuna poate fi utilizata de catre terti, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei si al proprietarilor direct afectati de vecinatate, in baza unui contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune.

Asadar 15 semnaturi v-ar fi suficiente, numai ca va lipseste una de care aveti stricta nevoie, aceea a vecinului de la parter din vecinatatea uscatoriei.
Contractul de inchiriere se face intre dv. si comitetul executiv al asociatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uscatoria blocului lucutza55 lucutza55 buna ziua. locuiesc la parterul unui bloc de proprietari. n uam balcon si singura posibilitate de a usca rufele este uscatoria de la parter. la care are acces ... (vezi toată discuția)
Uscatoria. xzy xzy Blocul in care locuiesc are 8 scari a cate 7 etaje + parter. La fiecare etaj exista cate o uscatorie de 2m/4m. La 7 scari din cele 8 aceasta uscatorie exista ... (vezi toată discuția)
Probleme cu administratorul de bloc Locatar59 Locatar59 Buna ziua, am o nelamurire legata de uscatoria bloculuiin care locuiesc. Sunt propietara unui apartament la etajul 9 din 10, deasupra mea se afla uscatoria ... (vezi toată discuția)