avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu administratorul de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu administratorul de bloc

Buna ziua, am o nelamurire legata de uscatoria bloculuiin care locuiesc. Sunt propietara unui apartament la etajul 9 din 10, deasupra mea se afla uscatoria blocului. Administratorul doreste sa inchirieze o camera din aceasta uscatorie. Stiu ca trebuie sa inchieie un contract aprobat de Consiliul de Administratie si de 50+1% locatari. El are acest procentaj, insa daca eu propietar afectat din vecinatatea uscatoriei nu sunt de acord cu aceasta inchiriere, ea se mai poate face. Si unde ma pot adresa pentru a face o plangere legata de nemultumirea serviciilor oferite de administrator, mai presus de Consiliu de Administratie. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Locatar59 , utilizator 12:56, 19 Aprilie 2012
Puteti depune o plangere la primarie
Nu administratorul inchiriaza uscatoria, ci comitetul executiv (nu consiliu).
Daca uscatoria se afla deasupra apartamentului dv., trebuie sa aiba si semnatura dv.
Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari spune:
Art. 39. - Proprietatea comuna poate fi utilizata de catre terti, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei si al proprietarilor direct afectati de vecinatate, in baza unui contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Aprilie 2012
elga50, moderator
Adminsiatratorul de imobil in calitatea de simplu angajat al asociatiei de proprietari nu detine competenta sa dispuna masuri privitor la schimbarea statutului partilor comune din imobil
Partile comune ,cu acordul vecinilor direct interesati,pot face obiectul unor contracte de inchiriere pe perioada de 7,25,49,99 ani
Dar fiind Asociatie de Propietari pot modela aceasta lege dupa bunul plac? Am auzit cazuri in care Asociatiile de Propietari isi fac si o lege interna. Este posibil asa ceva? Aceasta camera a fost deja inchiriata cu acordul Comitetului Executiv, dar fara semnatura mea, parte afectata din vecinatatea uscatoriei, explicatia care mi s-a dat a fost cum ca Asociatia de Propietari isi face o lege interna, nu cea care apare in Monitorul Oficial. Pot contesta aceasta hotarare a lor si daca da unde si ce ar trebui sa fac. Va multumesc.
Administratorul nu poate, nu are dreptul sa invoce o alta reglementare in afara legii 230/2007 pe care trebuie sa o stie si sa o aplice si, inca o data, el nu poate inchiria nimic sub semnatura lui, ar fi o ilegalitate.
Asociatia de proprietari nu isi poate face o lege separata deoarece nu este stat in stat, ci trebuie respectata legea 230/2007.

Puteti contesta aceste reglementari nelegale ale asociatiei (cine le-a facut?), fie la primarie, fie in instanta.
Ultima modificare: Marți, 10 Aprilie 2012
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Chirie pentru folosirea uscatoriei luciano39ok2007 luciano39ok2007 locuiesc intr-un apartament la bloc la ultimul etaj ,deasupra apartamentului meu este un uscator,de 20 de ani am folosit acest uscator ca magazie ,neavand un ... (vezi toată discuția)
Proces civil inundare vecin (firma) roxana4891 roxana4891 Buna ziua, Locuiesc intr-un apartament situat deasupra uscatoriei blocului; care a fost inchiriata de catre asociatia de proprietari unei firme; dar fara ... (vezi toată discuția)
Probleme privind inchirierea uscatoriei blocului ciocoloty ciocoloty Buna ziua, locuiesc intrun bloc cu 4 etaje de 60 de apartamente(15 pe scara), doresc sa inchiriez uscatoria scarii in care lucuiesc situata la parterul ... (vezi toată discuția)