Buna ziua,
Locuiesc intr-un apartament situat deasupra uscatoriei blocului; care a fost inchiriata de catre asociatia de proprietari unei firme; dar fara acordul meu si al celuilalt locatar ce locuieste in apartamentul de langa uscatorie.
Acum 2 ani s-a produs o inundatie in apartamentul meu
(s-a spart o teava) in timp ce eram plecata din localitate, care a afectat sediul societatii respective, iar societatea avand asigurare a fost despagubita; acum firma de asigurari doreste sa isi recupereze banii de la mine.
Are acest drept avand in vedere ca eu nu am semnat nici in tabelul nominal facut adhoc de catre asociatie si nici in contract unde este mentionat numele meu la capitolul litigi ?
Ce se poate intampla daca nu platesc paguba; momentan nu sunt angajata nicaieri.
Intrebarea mea este;;; teava care s-a spart din ap. Dv. este a Dv. sau coloana comuna?? Daca este a Dv. avest in sarcina "raspunderea delictuala a lucrului"., Dv. sunteti "paznicul judiciar al lucrului". Daca este coloana comuna "raspunderea delictuala a lucrului ", este Asociatia de Propriatari, ca ea este "paznicul judiciar al lucrului."
Eu am dat explicatiile sub aspectul cum le-am gasit intr-o jurisprudenta..:((
Art. 39. - Proprietatea comuna poate fi utilizata de catre terti, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majoritatii proprietarilor membri ai asociatiei si al proprietarilor direct afectati de vecinatate, in baza unui contract de inchiriere, de folosinta sau de concesiune.
Art. 42. - Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta fata de destinata initiala, conform proiectului initial al cladirii cu locuinte, se poate face numai cu avizul comitetului executiv si cu acceptul proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii.
Nu au nici o relevanta aceste articole in cazul meu ?
Daca nu era firma nu aveam nimic impotriva sa varuiesc uscatoria.
Pot sa imi ia casa daca nu platesc suma ceruta......altceva nu au ce sa imi ia.......decat sa ma bage la puscarie poate.
Sunt foarte tulburata acum; avand in vedere ca 90% din suma ce trebuie sa o platesc sunt bunuri electronice ale firmei pe care asociatia de proprietari, mai bine spus reprezentantul asociatiei de proprietari a "bagat-o in uscatorie" fara a respecta intocmai legea (ma refer la cele 2 articole din legea 230/2007) iar eu sunt buna de plata.
Tare as vrea sa pot sa scot cei 90% ce trebuie sa ii dau de la cei care au adus acea firma in bloc, fara sa respecte legea.