avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... S-a infundat teava pluviala si s a infiltrat apa in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

S-a infundat teava pluviala si s a infiltrat apa in peretii apartamentului meu

S-a infundat teava pluviala si s-a infiltrat apa in peretii apartamentului meu, mai exact in holul din fata baii si in tavan unde se vede deja betonul, ajungand si in perete comun cu sufrageria. A venit administratorul impreuna cu un constatator, au spus ca trebuie sa inlocuiasca teava cu una noua insa au spus ca va trebui sa suportam noi cheltuilelie reparatiilor ce sunt facute in apartamentul nostru, ei ocupandu-se doar stric inlocuirea teavii. Nu cred ca este normal sa mi repar eu atata timp cand coloana pluviala este proprietate comuna. Normal nu trebuie sa fie suportate din fondul de rulment toate reparatiile produse de infundarea acestei tevi si inclusiv ce tine de schimbarea ei?
Reparatia obligatoriu va fi suportata de catre toti si chiar si cheltuielie efectuate pentru readucerea la forma initiala a apartamentului d.vstre.=D>:closedtopic::rtfm:
Din p.d.v. juridic, o astfel de situatie se numeste "raspundere delctuala", pentru ca potrivit L.Nr.230/2007 si coroborat cu dispozitiile Codul civil, "paznicul juridic al lucrului" este persoana fizica sau juridica care are "lucru in paza sa", si, raspunde de daunele provocate de lucru. Cum "conducta pluviala", este lucru comun (proprietate comuna a proprietarilor membrii ai Asoc. de Prop.), si, asociatia are organe de conducere si administrator, le revin si acestora o oarecare vinovatie... Incercati sa-i notificati si daca nu va despagubesc formulati o actiune in instanta cu obiect de judecata "raspundere delictuala''..Succes..:)
Corect, la forma initiala (aia din constructie).
Orice modificari ulterioare facute de proprietar, nu intra in obligatia Asociatiei.

-teava pluviala e infindata? caci in acest fel apa sta pe teava si pe bloc ar fi o mare baltoaca ... sau e sparta/defecta in dreptul ap.dumneavoastra si in felul acesta se scurge apa care afecteaza ap, implicit peretii apartamentului? In fine, exprimare defectuoasa, insa se intelege pana la urma situatia dificila in care va aflati.
-daca aveti fond de reparatii, ar trebui sa se suporte din acest fond reparatiile tevii fluviale.
-daca nu aveti fond, se face o cerere in scris (sa puteti dovedii de situatia nedorita), iar in urma constatarii de catre condurea asociatiei se aproba in Comitet Executiv decontarea reparatiilor prin afisarea cheltuielilor pe lista de plata viitoare (eventual).
-reparatiile nu se fac din fondul de rulment, acesta este pt rulajul platilor facturilor pana platesc si cei care intarzie cu plata intretinerii.
-teava pluviala e bun comun si contribuie toata lumea...dar daca pe scara / blocul / asoc. dumneavoatra este obiceiul ca fiecare sasi repare aceste bunuri comune din dreptul fiecaruia (cum am vazut ca se cam practica la multe asoc), e ceva "normal". Daca pana acum nu ati participat la astfel de cheltuieli cand s-au intamplat la alti vecini...e de bun simt sa va platiti reparatia. Asta e cam caz in care se practica ceea ce am zic mai sus, cu toate ca nu e potrivit legii.
raspuns pt ORGA : -cat despre readucerea ap. la forma initiala, nu cred ca e normal ca asoc sa renoveze ap.respectiv, ca nu asoc a stricat teava, sa stricat de la sine...se putea intampla altuia acelasi lucru. In cazul in care se va renova, se va vedea diferenta dintre varuiala noua si cea veche...deci se vede urat...si in acest caz, proprietarul afectat nui va conveni si sa dorii varuirea intregii camere...in acest caz, cine plateste acest lucru ??? toti din asoc? O sa invocati disconfortul creat si ca e justificat...si atunci vin cu alta posibilitate ca sami varuiesc 2camere (hol si sufragerie)...sparg eu ca prop.spre teava, o defectez in asa fel ca sa nu se observe ca e din vina mea, las ca se ude cei 2pereti, stau 1-2saptamani cu ap.vraiste si apoi mi se varuie casa gratis...e NORMAL? NU prea cred... mintea romanului e plina de idei cretze.
Succes in reparatia tevii, legal pe banii asoc, renovarea pe banii dumneavoasta (asa mi se pare mie normal). Sper sa nu va suparati de gandirea mea.
Legea prevede in asa fel si nu mintea romanului.De altfel prevederile legale se aplica in tocmai si nu se discuta. In caz ca asociatia refuza refacerea la forma initiala actionati asociatia in instanta si solcitati daune materiale cat mai mari posibil.:hugall:.:magic::slap:

Alte discuții în legătură

Reparatii parti comune la bloc Andrei177 Andrei177 La solcitarea administratiei de bloc s-a efectuat o reparatie la o teava de apa pluviala care trece prin ap. meu. Aceasta teava a fost mascata de un gheu de ... (vezi toată discuția)
Avarie conducta pluviala monicameleru monicameleru Intr-un apartament teava pluviala este mascata intr-un perete de rigips.Din cauza temperaturilor mai ridicate o mare cantitate de apa s-a topit si peretele ... (vezi toată discuția)
Țeava pluviala vilcu_vika vilcu_vika Locuiesc la ultimul etaj . De câte ori ploua se inundeaza apartamentul, deoarece teava pluviala este infundata cu mizerie la et. 1 , 2 si 3. Si toata apa ... (vezi toată discuția)