avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reparatie teava pluviala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reparatie teava pluviala

Buna ziua.

Am mare nevoie de o parere avizata asupra urmatoarei probleme:

acum 3 ani m-am mutat intr-un apartament care are teava pluviala complet acoperita,zidita,de catre fostul proprietar. Acum o luna vecina de sub mine a venit sa se planga ca ei de 7 ani de zile ii curge apa in casa la fiecare ploaie si ca vrea sa repar. Eu sunt de acord sa repar,dar vreau sa stiu 1 lucru:

- reparatia va fi achitata de asociatie,dar administratorul mi-a spus ca ei repara doar teava,gaura din perete e treaba mea. Am dreptul sa mi se repare si peretele? Nu mi se pare normal ca eu sa raman cu peretele spart!

Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 19:13, 28 Ianuarie 2011
Din pacate administratorul are perfecta dreptate! Cheltuiala cu reparatia peretului exterior care zideste acea teava nu cade in sarcina asociatiei de proprietari!
Cel care v-a vandut apartamentul nu avea dreptul sa zideasca acea teava . Constructiv existau coltare tip masca de plastic care acopereau teava respectiva! Multe persoane , din motive estetice , au preferat sa le acopere in rigips insa alegerea le apartine fiindca in cazul unor defectiuni trebuie spart si apoi refacuta lucrarea!B-) Costuri pe care le suporta proprietarul apartamentului!
Ultima modificare: Luni, 28 Septembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Administratorul v-a dat un raspuns corect.
Buna ziua,
Locuiesc intr-un bloc unde sunt scurgeri prin teava pluviala si de cativa ani toti vecinii de pe coloana avem peretii uzi in conditii de ploaie sau zapada. Din cauza vecinului de la etajul 4 nu se poate realiza reparatia. Precizez ca blocul nu este asociatie de proprietari. As dori sa stiu care sunt prevederile legale care trebuiesc urmate pentru ca vecinul sa ne lase sa executam reparatia si prin locuinta acestuia.

Va multumesc,
Eu va pot da citate din Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari.
Proprietate comuna aveti si dv. acolo in bloc, dar cum puteti sa puneti in aplicare, cine pune in aplicare prevederile legii daca nu sunteti organizati in asociatie de proprietari?
Iata ce spune legea:
Art. 14. - Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna, pe propria cheltuiala. Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.

Art. 15. - Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul sau al unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu. Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz.
Ultima modificare: Vineri, 28 Ianuarie 2011
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avarie conducta pluviala monicameleru monicameleru Intr-un apartament teava pluviala este mascata intr-un perete de rigips.Din cauza temperaturilor mai ridicate o mare cantitate de apa s-a topit si peretele ... (vezi toată discuția)
Reparatii parti comune la bloc Andrei177 Andrei177 La solcitarea administratiei de bloc s-a efectuat o reparatie la o teava de apa pluviala care trece prin ap. meu. Aceasta teava a fost mascata de un gheu de ... (vezi toată discuția)
Buna seara. Între mine și vecina de sus s-a fisurat țeava ... Misha12 Misha12 Buna seara. Între mine și vecina de sus s-a fisurat țeava pluvială și din cauza aceasta am tavanul și pereții laterali de lângă țeava uzi. Cine ... (vezi toată discuția)