avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... indreptare eroare materiala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

indreptare eroare materiala

buna ziua,
am si eu o problema cu hotararea de divort ,mi s-a gresit data casatoriei si din cate am inteles pentru a-mi putea schimba buletinul intai trebuie sa imi corecteze hotararea.problema mea este nu stiu cum trebuie sa sune o cerere pentru indreptarea erorilor materiale , ce alte documente imi sunt necesare(taxe sau vre-un timbru ).trebuie facuta o cerere aparte pentru a se scoate dosarul de la arhiva?
hotararea mi-a venit in luna decembrie 2010 , este prea tarziu daca ma duc si depun cererea acum?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:57, 11 Mai 2011
Cererea de indreptare a erorii materiale trebuie sa fie intemeiata pe dispozitiile art. 281 din C.pr. civ.
Prin cerere aratati care este motivul pentru care solicitati indreptarea erorii materiale.
Instanta se va pronunta prin incheiere data in camera de consiliu, iar partile vor fi citate numai daca instanta considera ca este necesar.
Nu trebuie sa depuneti acte suplimentare, decat cererea de indreptare si o copie de pe hotararea de divort.
Nu este trebuie sa platiti alte taxe de timbru si timbru judiciar.
la judecatorie, intai anuntati dosarul la arhiva civila pana la ora 12, apoi mergeti si depuneti cererea (in 2 ex semnate de dvs) la registratura. nu se plateste suplimentar, iar decizia vi se comunica acasa. in 2 saptamani de la comunicare puteti legaliza hotararea
un model de cerere aveti in link
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheiere primavera1234 primavera1234 Apelul specificat in incheierea cererii de indreptare erori materiale este doar pentru Incheiere sau si pentru prima hotarare? Care este durata de la ... (vezi toată discuția)
Pentru o simpla stampila este nevoie de o cerere? raluk_s raluk_s buna seara, As avea o intrebare, daca ma puteti ajuta... Doresc sa imi schimb buletinu, la buletine mi s-a spus ca imi trebuie stampila pe sentinta ... (vezi toată discuția)
Cum pot recupera hotararea de divort de la tribunalul din cornetu-ilfov? safta ioana safta ioana In anul 2009 luna mai ,am terminat divortul cu fostul sot ,o luna mai tarziu am primit acasa hotararea de divort definitiva si irevocabila.In aceea hotarare ... (vezi toată discuția)