avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea zilierilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea zilierilor

Daca obiectul principal de activitate il constituie confectionarea art. de imbracaminte , pot angaja zilier pentru activitatea de intretinere si curatenie( sa zicem pentru prestarea acestei activitati in curte ) sau pentru descarcarea marfurilor din mijloacele de transport in conditiile in care intr-o zi pot avea 2-3 camioane la descarcat . Din art. 11 lit. i) si j) s-ar intelege ca pot , dar.... norma metodologica de aplicare nu face nici o referire in acest sens.Ma asteptam la mai multe precizari , dar ca de obicei legea facuta intr-un birou nu poate acoperi realitatile ce rezulta din practica . Efectul legii ar trebui sa fie benefic pentru ambele parti dar sunt atatea inadvertente incat nu stiu zau ... Daca ma puteti ajuta cu un raspuns . Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 10:56, 11 Mai 2011
Se poate asa cum ati constatat si dv.
Zilierii presteaza activităţi cu caracter ocazional si nu mai mult de 90 de zile cumulate pe un an la acelasi angajator.
Prin cele 90 de zile nu trebuie interpretat ca fiind continuie (dupa care angajez altii pe care ii folosesc 90 de zile) deoarece dispare caracterul ocazional si va trebui sa angajati cu CIM durata determinata sau nedeterminata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine poate angaja zilieri? ckmaster ckmaster In luna august 2012 am fost sa depun la ITM Suceava adresa tip insotita de xerocopie dupa registrul zilierilor, conform legii zilierilor nr.52/2011. Este a ... (vezi toată discuția)
Zilieri marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca mai am voie sa angajez ca zilier pentru activitati de intretinere si curatenie? (vezi toată discuția)
Contract de prestari servicii serbananca2000 serbananca2000 Daca am o societate a carei activitate principala: Cod CAEN 7311- activitati ale agentiilor de publicitate, si am incheiate contracte de prestari servicii cu ... (vezi toată discuția)