avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Nelamurire II
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Nelamurire II

La o II cu domeniul de activitate prestari servicii (activitati de secretariat, traduceri, intocmiri acte) am inteles ca nu pot incheia si asigurari pe langa celelalte activitati.
La intocmirea dosarelor auto as avea nevoie de asigurari si de aceea vroiam sa aleg si codul CAEN pentru asigurari, dar la registrul comertului au spus ca nu am voie.
Am inteles ca intreprinderea individuala poate incheia contracte de prestari servicii cu alte PFA-uri. In acest caz pot incheia un contract cu cineva PFA din domeniul asigurarilor care sa incheie asigurari la punctul de lucru al II?
Prin ce modalitati pot incheia asigurari pentru clientii Intreprinderii individuale?
Mentionez si faptul ca persoana PFA(asigurari) ar lucra si in cadrul II ca ajutor pentru intocmiri acte etc.
Cum pot rezolva cat mai favorabil?
Contract prestari servicii, contract individual de munca sau?

Va multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Kellynda , utilizator 12:16, 11 Mai 2011
contract prestari servicii sau de colaborare .
diana1sefa a scris:

contract prestari servicii sau de colaborare .

Multumesc pentru raspuns!

Atunci pot incheia si asigurari prin intermediul lui? Isi poate desfasura activitatea la punctul de lucru al II? Daca inchei contract de colaborare, lui ii merge vechimea beneficiaza de toate asigurarile sociale?
Mentionez ca la II nu am trecut ca domeniu de activitate asigurari deoarece la ORC au spus ca nu am voie dat fiind faptul ca nu am cunostinte (diploma) pe domeniul respectiv.
Sunt la inceput de drum si am nevoie de ajutor.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2011
Kellynda, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie civila Kellynda Kellynda Detin o intreprindere individuala domeniul de activitate intocmiri acte. Intrebarea mea ar fi daca pot \"angaja\" pe inca cineva cu conventie civila pentru a ... (vezi toată discuția)
Intermediere asigurari rca intreprindere individuala kremat kremat Buna seara! Detin o Intreprindere Individuala cu domeniul principal de activitate: Repararea calculatoarelor si al echipamenteleor periferice + alte domenii ... (vezi toată discuția)
Conventie ciivila de prestari servicii anca_popescu anca_popescu Se poate realiza o conventie ciliva de prestari servicii intre Pfa si o persoana fizica sau intre II si o persoana fizica? (vezi toată discuția)