avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conventie civila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conventie civila

Detin o intreprindere individuala domeniul de activitate intocmiri acte. Intrebarea mea ar fi daca pot "angaja" pe inca cineva cu conventie civila pentru a ma ajuta la intocmiri dosare? Trebuie sa fac carnet de munca sau se poate cu conventie civila sau contract civil de prestari servicii asa incat sa beneficieze de vechime in munca si asigurari de sanatate etc? Cum se procedeaza in aceste cazuri?
Inca o intrebare ar fi: ca si titular a intreprinderii individuale cum pot beneficia de vechime si celelalte facilitati... imi pot face carte de munca sau?

Va multumesc anticipat pentru orice sugestie sau ajutor!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:07, 12 Mai 2011
Parerea mea este sa incheiati contract de munca si astfel va beneficia de pensie ,somaj ,etc.Nu va complicati cu conventii civile sau prestari servicii,faceti-i contract de munca .
OUG nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice prevede la art.24 ca, pentru organizarea si exploatarea intreprinderii sale, intreprinzatorul persoana fizica, in calitate de angajator persoana fizica, poate angaja terte persoane cu contract individual de munca, inregistrat la inspectoratul teritorial de munca, potrivit legii, si poate colabora cu alte PFA, cu alti intreprinzatori persoane fizice titulari ai unor intreprinderi individuale sau reprezentanti ai unor intreprinderi familiale ori cu alte persoane juridice, pentru efectuarea unei activitati economice, fara ca aceasta sa ii schimbe statutul juridic dobandit potrivit prezentei sectiuni.
Multumesc pentru raspunsuri!

Inca o intrebare: pentru a colabora cu traducatori, pot incheia contract civil de prestari servicii? Dat fiind faptul ca vor avea de lucru doar daca cineva cere o traducere din limba respectiva?
Cum se procedeaza? Carte de munca pentru poate doar o pagina tradusa intr-o luna?
Da, se poate colabora cu persoane care au calitatea de traducatori autorizati.
Pot colabora cu PFA asigurari chiar daca nu am codul caen pentru acesta?

Va multumesc foarte mult pentru indrumare!
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2011
Kellynda, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract de colaborare florentinadaniela florentinadaniela Buna seara, Detin o intreprindere individuala si as vrea sa stiu daca pot face un contract de colaborare unei persoane care este pensionata medical grad ... (vezi toată discuția)
Angajare salariat pe i.i fologeacostel fologeacostel Am o I.I.as vrea sa stiu daca pot sa sa fac un contract de colaborae sotiei sau est obligatoriu contract de munca. (vezi toată discuția)
Angajare cu contract civil teisiadrian teisiadrian Am si eu o intreabare daca ma poate ajuta cineva cu un raspun. Intreprinderea individuala poate angaja cu contract civil ? (vezi toată discuția)