avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Angajare salariat pe I.I
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Angajare salariat pe I.I

Am o I.I.as vrea sa stiu daca pot sa sa fac un contract de colaborae sotiei sau est obligatoriu contract de munca.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:06, 21 Aprilie 2013
Art.24 din OUG nr.44/2008 prevede:
Pentru organizarea si exploatarea intreprinderii sale, intreprinzatorul persoana fizica, in calitate de angajator persoana fizica, poate angaja terte persoane cu contract individual de munca, inregistrat la inspectoratul teritorial de munca, potrivit legii, si poate colabora cu alte PFA, cu alti intreprinzatori persoane fizice titulari ai unor intreprinderi individuale sau reprezentanti ai unor intreprinderi familiale ori cu alte persoane juridice, pentru efectuarea unei activitati economice, fara ca aceasta sa ii schimbe statutul juridic dobandit potrivit prezentei sectiuni.

Referitor la contractul de prestari servicii va pot spune ca acesta poate fi incheiat cu persoane fizice neautorizate numai pentru activitati ocazionale ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de colaborare florentinadaniela florentinadaniela Buna seara, Detin o intreprindere individuala si as vrea sa stiu daca pot face un contract de colaborare unei persoane care este pensionata medical grad ... (vezi toată discuția)
Angajare pe intreprindere individuala chercea13 chercea13 O persoana care are intreprindere individuala poate sa faca angajari? (vezi toată discuția)