avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Angajare pe intreprindere individuala
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Angajare pe intreprindere individuala

O persoana care are intreprindere individuala poate sa faca angajari?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:52, 3 Martie 2015
OUG 44/2008
art. 24
Pentru organizarea si exploatarea intreprinderii sale, intreprinzatorul persoana fizica, in calitate de angajator persoana fizica, poate angaja terte persoane cu contract individual de munca, inregistrat la inspectoratul teritorial de munca, potrivit legii, si poate colabora cu alte PFA, cu alti intreprinzatori persoane fizice titulari ai unor intreprinderi individuale sau reprezentanti ai unor intreprinderi familiale ori cu alte persoane juridice, pentru efectuarea unei activitati economice, fara ca aceasta sa ii schimbe statutul juridic dobandit potrivit prezentei sectiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajari in intrep indiv. aiud98 aiud98 Se pot face angajari cu contract de munca in intreprinderea individuala, daca da in baza carei legi? (vezi toată discuția)
Angajari la ii birta birta titularul ii poate sa se angajeze sau trebuie sa incheie contracte separate la cas si cass ? (vezi toată discuția)
Conditii de angajare terte persoane in if ContSters60237 ContSters60237 Am deschis de curand o Intreprindere Familiara pt confectii incaltaminte. As dori sa stiu daca pota sa angajez personal lucrator din afara familiei? (vezi toată discuția)