avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare cu contract civil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare cu contract civil

Am si eu o intreabare daca ma poate ajuta cineva cu un raspun. Intreprinderea individuala poate angaja cu contract civil ?
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 07:58, 10 Februarie 2009
OUG nr.44/2008 prevede ca, pentru organizarea si exploatarea intreprinderii sale, intreprinzatorul persoana fizica, in calitate de angajator persoana fizica, poate angaja terte persoane cu contract individual de munca, inregistrat la inspectoratul teritorial de munca, potrivit legii, si poate colabora cu alte PFA, cu alti intreprinzatori persoane fizice titulari ai unor intreprinderi individuale sau reprezentanti ai unor intreprinderi familiale ori cu alte persoane juridice, pentru efectuarea unei activitati economice, fara ca aceasta sa ii schimbe statutul juridic dobandit potrivit prezentei sectiuni.
Prin urmare, exista si posibilitatea incheierii unor contracte de prestari servicii, in baza prevederilor Codului Civil.
Potriuvit art. 969 cod civil conventil;e civile pot fi incheiate de topate subiectele de drept carora nu le este interzis prin lege, ori in cazul dv. puteti face acest lucru numai cu conditia sa nu se deruleze activitati ce formeaza obiectul dv. de activitate, ci altele ( de ex.sofer).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzator la i.i. mirela.onciu mirela.onciu Detin o intreprindere individuala prin care desfasor comert cu amanuntul si nu am salariati. Poate si sotul sa vanda in acel magazin? In ce conditii? Ce lege ... (vezi toată discuția)
Conditii de angajare terte persoane in if ContSters60237 ContSters60237 Am deschis de curand o Intreprindere Familiara pt confectii incaltaminte. As dori sa stiu daca pota sa angajez personal lucrator din afara familiei? (vezi toată discuția)
Angajare pe intreprindere individuala chercea13 chercea13 O persoana care are intreprindere individuala poate sa faca angajari? (vezi toată discuția)