avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... cas intreprindere familiala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

cas intreprindere familiala

am o intreprindere familiala din 2003. suntem 2 asociati,asociatia functioneaza si in prezent. in toata aceasta perioada eu am fost angajata cu carte de munca ca profesor la o scoala iar al 2- lea asociat este pensionar.Luna trecuta a venit o DECIZIE de la CAS prin care eram instiintata ca am de platit asigurari de sanatate pentru veniturile realizate din anul 2006 pana in prezent.In anul 2006 am avut pierdere fiscala, deci nu am realizat venit, totusi mi-au calculat contributie pe venit 256 lei+majorari 355 lei+ penalitati 40 lei doar pentru persoana pensionata.Ori daca societatea a iesit pe pierdere de unde sa platesc eu contributie pe venit? Care venit?
Si inca ceva: de ce nu m-a anuntat casa de asigurari pana luna trecuta ca trebuie sa platesc ceva? de ce nu mi-au trimis decizia in 2007?Eu de unde trebuia sa stiu toate astea?suntem toti Mafalda?
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in cazul asta. Sunt disperata, in total am de platit 35 milioane si se adauga pemalitati si majorari in fiecare zi.
V a multumesc anticipat!!!!!
Cel mai recent răspuns: cldneagoe , utilizator 10:32, 18 Mai 2011
art. 257, alin 2 din legea sanatatii
Contribuţia lunară a persoanei asigurate se stabileşte sub forma unei cote de 6,5% (5,5% din 2010), care se aplică asupra:
a) veniturilor din salarii sau asimilate salariilor, precum şi orice alte venituri realizate din desfăşurarea unei activităţi dependente
b) veniturilor impozabile realizate de persoane care desfăşoară activităţi independente care se supun impozitului pe venit; dacă acest venit este singurul asupra căruia se calculează contribuţia, aceasta nu poate fi mai mică decât cea calculată la un salariu de bază minim brut pe ţară, lunar

asta inseamna ca persoana pensionara are o pensie pentru care nu s-a datorat contributia la sanatate (<1.000 lei pana la 31.12.2010)

(3) În cazul persoanelor care realizează în acelaşi timp venituri de natura celor prevăzute la alin. (2) lit. a) - d), alin. (2^1) şi (2^2) şi la art. 213 alin. (2) lit. h), contribuţia se calculează asupra tuturor acestor venituri.

din pacate nu aveti ce face, trebuie sa platiti, iar cu privire la termene, decizia de impunere poate fi emisa in termen de 5 ani, incepand cu 1 ianuarie a anului urmator celui in care se naste creanta fiscala.
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2011
xerxes, utilizator
multumesc foarte mult pentru raspuns!!!!!!
dar in tara asta sunt legi absurde!!!!!!!!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoanele care exercita profesii liberale platesc cass 5,5% sau 6,5% Georgeta U.A. Georgeta U.A. Buna ziua Potrivit art. 257 alin.2 lit.a din legea 95/2006 Începând cu 1 iulie 2008, cotele prevazute la art. 257 vor fi urmatoarele: ART. 257 ... (vezi toată discuția)
Contributie cass iulius dogan iulius dogan Buna ziua, Sunt un PFA inregistrat in iunie 2009 si am platit 5.5% CASS + 0.85% CM din venitul estimat pentru 2009. Pe langa venitul realizat pe PFA mai am ... (vezi toată discuția)
Plata asigurarilor de sanatate ipc77 ipc77 pentru o persoana fizica autorizata este obligatorie plata asigurarilor de sanatate ? in speta un prieten , medic veterinar nu a platit asigurari sociale de ... (vezi toată discuția)