avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1042 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare

sunt nascut an 1954 02 16 am lucrat an rulmentu bv 28 ani gr 2a si armata 1an jumate plus 2 ani am platit vechime an munca de 4 ani lucrez an italia am depus actele pt pensionare la imps pt 40 de ani de cotizati an 3 ian 2011cat poate dura actele de pensionare si dupa cat timp vine confirmarea din romania stie cineva cand pot lua prima pensie si cam cum decurge fazele cat tre sa astept si de unde iau pensia panescu costantin
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:18, 12 Mai 2011
marianacostantino a scris:
sunt nascut an 1954 02 16 am lucrat an rulmentu bv 28 ani gr 2a si armata 1an jumate plus 2 ani am platit vechime an munca de 4 ani lucrez an italia am depus actele pt pensionare la imps pt 40 de ani de cotizati an 3 ian 2011cat poate dura actele de pensionare si dupa cat timp vine confirmarea din romania stie cineva cand pot lua prima pensie si cam cum decurge fazele cat tre sa astept si de unde iau pensia panescu costantin

Este neclar. Din mesajul dvs. rezulta ca ati solicitat pensie statului italian.

Ati scris ca ati depus actele la Instituto Nazionale Previdenza Sociale. Instituto Nazionale Previdenza Sociale este institutia care reprezinta statul italian in domeniul asigurarilor sociale. Teoretic actele nu se depun la INPS.

Actele se depun, ca si in Romania, in teritoriu, la institutiile din subordinea INPS. Acolo trebuia sa completati formularele europene. Schimbul de formulare se face intre state, prin Instituto Nazionale Previdenza Sociale (Italia) si Casa Nationala de Pensii Publice (Romania). Ca sa ajung si la intrebarea dvs., procedura intre state este una greoaie si de durata. Nu va poate spune nimeni cu exactitate cand va fi emisa decizia si cand veti primi prima pensie.
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie comunitara - italia luciano39ok luciano39ok lucrez in italia ,am cotizat si in romania la sistemul de pensii,vreau sa stiu daca se cumuleaza perioada din tara cu ceea de aici ce trebuie sa fac ,daca ... (vezi toată discuția)
Pensie comunitara de urmas luap2402 luap2402 buna ziua,as dori sa stiu daca o persoana poate beneficia de pensie si din partea altui stat acolo unde a muncit(legal) .spre exemplu,tatal meu a muncit 3 ani ... (vezi toată discuția)
Pensie comunitara de invaliditate karolinadef karolinadef Exista posibilitatea primirii unei pensii comunitare de boala?Plecam de la premiza ca boala profesionala este datorata prestarii muncii in conditii deosebite ... (vezi toată discuția)