avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... arestul preventiv
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

arestul preventiv

buna ziua ,as dori sa intreb daca arestul preventiv poate dura m-ai mult de 180 zile?un unchi de al meu se afla in arestul preventiv si desi a trecut de 180 zile tribunalul i-a respins recursul de punere in libertate.Avocatul imi spune:trebuia sa se elibereze dar.... nu stie.... am impresia ca nu prea se intereseaza de cazul meu.va multumesc.
e in faza de Urmarire penala sau in Judecata?
In faza de urmarire penala nu se pot depasi cele 180 de zile de arest preventiv pt aceeasi infractiune. Asadar, daca nu a fost eliberat cel mai probabil se afla in faza de judecata.
chestia e ca locuia in spania,a fost arestat acolo, 3 luni a durat hotarirea spaniolilor de al trimite in rominia ,acum a executat si in tara 3 luni jumatate ,la dosar nu s-a m-ai lucrat de aproape 1 an de zile dupa spusele avocatului meu si nu este in faza de judecata.imi este frica pt. ca a trecut jumate de luna si nu l-a pus liber cred ca urmeaza sa-i dea alt mandat dar si arestul din spania a fost pt aceiasi cauza deci?.... io cred ca se socoteste bainuiesc...
Perioada de arest din Spania , cat si cea din tara se va scadea din totalul pedepsei care i se va aplica inculpatului .Daca perioada de arest va fi egala cu durata pedepsei , nu va mai executa nimic.Putin probabil insa , dar va mai executa doar diferenta.
urasc justitia romina ,nu accepta problele care vrei sa la depui la dosar.in rominia odata ce esti in arest preventiv deja te priveste lumea judecat si vinovat, bineinteles nu de un tribunal.vorbesti cu judecatoarea si ea se uita in partea cealalta in tavan....urit.#-o#-o#-o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despte arestul preventiv elena-laura-ana elena-laura-ana este posibil ca o persoana sa fie rettinuta 4 ani cu mandate de 29-30 zile? (vezi toată discuția)
Arestare preventiva laurici laurici Care este perioada maxima de arest preventiv? Din anumite surse am aflat ca 180 de zile, dar nu am gasit confirmarea in nici un text de lege. (vezi toată discuția)
Retinut in arest spania Vasilica-Irina Vasilica-Irina 3 baiet locuiesc in spania si cei 3 baieti care au fost chemati cate unu la ore difetite in retinuti la politia spaniola.Pe primul la sunat politia spaniola sa ... (vezi toată discuția)