avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general nedepunere bilant societate comerciala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

nedepunere bilant societate comerciala

Buna ziua,

Sunt administrator unic la o societate comerciala, SRL, si in urma cu putin timp am primit o citatie de la Tribunalul Bucuresti, parat fiind de faptul ca nu am depus bilantul pe anul 2008.
In toata aceasta perioada de timp, din 2008 si pana la momentul primirii citatiei, nu am primit absolut nicio notificare din partea Registrului Comertului.Contabilul firmei sustine ca a depus bilantul respectiv.

Dosarul este acesta: [ link extern ]

Pe siteul Ministerului Finantelor Publice declaratia apare ca fiind depusa, insa pe siteul recom apare ca nedepusa.

As dori daca se poate sa imi spuneti ce anume ar trebui sa fac in aceasta situatie, in sensul de a evita dizolvarea.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DjMike , utilizator 18:52, 12 Mai 2011
Foarte multi contabili depun bilantul numai la finante considerand(si pe undeva asa si este) ca este obligatia asociatiatilor, administratorilor sa depuna bilantul si la registrul comertului. Pentru a evita acest neajuns va duceti la reg. comertului si depuneti bilantul si acolo, intre timp in mod normal registrul renunta la actiune, iar d-voastra va veti duce la termen cu copie dupa chitanta depunere bilant+cerere depunere situatii fiannciare de la registrul comertului.
Puteţi lua şi bilanţul cu număr de înregistrare de la Finanţepentru anul 2008. Pentru anul 2009 bilanţurile au fost depuse direct la registrul Comerţului fără a mai trece pein filiera celor de la finanţe.Deci pentru anul 2009 ar trebui să existe o confirmare de depunere a bilanţului cu nr. de înregistrare de la O:R.C.
Daca a fost depus bilantul la ONRC trebuie sa aveti confirmarea de primire si taxa de depunere bilant-la exemplarul societatii eu atasez toate acestea.
Pe site-ul ONRC figurati cu cerere inregistrata de depunere situatii financiare doar pentru anul 2009.
[ link extern ] /

Multumesc pentru rapsunsuri!
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2011
DjMike, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilant online 2009 Badger Badger Salutare, Poate cineva sa ma ajute cu o informatie, pt vizualizarea bilanturilor pana in 2008, inclusiv, foloseam siteul mfinante.ro, cum incepand din 2009 ... (vezi toată discuția)
Cum scap de un srl ? razvan911 razvan911 Buna ziua, Am infiintat un SRL in 2004 la care sunt unic asociat si administrator. Firma a functionat pana la 1 ianuarie 2005 cand am hotarat sa nu mai ... (vezi toată discuția)
Firme radiate aurel_vitza aurel_vitza Am avut o firma (SRL) la care dintro neglijenta nu s-a depus bilantul anual. Firma nu a avut activitate. ONRC nu mi-a comunicat nimic în scris despre starea ... (vezi toată discuția)