avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... AG Asociatii Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

AG Asociatii Proprietari

La AG reconvocata este obligatorie pe langa afisarea la avizier a convocarii si tabelul nominal cu semnaturi ?
In legea 230,nu se specifica acest lucru,iar in normele de aplicare ale legii 230 se spune ca dovada o reprezinta afisajul si tabelul cu semnaturi ? Am contestat AG pe acest motiv in instanta si mi-a fost respinsa actiunea!
Cel mai recent răspuns: goe_07 , utilizator 11:19, 12 Mai 2011
Nu este prevazuta obligatia afisarii la avizier a tabelului cu semnaturi;practic nu au relevanta semnaturile de luarea la cunostiinta a convocarii adunarii ci prezenta la adunare
Cu ocazia apelului participantilor la adunarea extraordinara se precizeaza concret numele acestora in procesul verabla care se incheie cu aceasta ocazie
Si pe buna dreptate vi s-a respins actiunea.Nici la prima adunare, nici la cea reconvocata, nu sunt obligatorii ambele modalitati de convocare. Legea 230 prevede alternativ, ori una, ori cealalta.Si motivatia legiuitorului e cat se poate de justa : e nevoie de timp , de energie sa aduni semnaturile tuturor si poti sa nu reusesti datorita programului fiecaruia. Astfel, asociatiile merg in general pe afisarea convocatoarelor. Si aici problema comporta discutii : convocatoarele se predau pe baza de proces verbal unor angajati ai asociatiei ; acestia ar trebui sa faca pt fiecare scara de bloc procese verbale de afisare, semnate de un martor, in general seful de scara. Asa ai garantia ca in mod real au fost afisate. Vezi dispozitiile art 14 alin4 " proprietarii trebuie anuntati prin afisare in loc vizibil sau pe baza de tabel nominal"
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2011
LORELA UNGURIANU, Avocat
goe_07 a scris:

Nu este prevazuta obligatia afisarii la avizier a tabelului cu semnaturi;practic nu au relevanta semnaturile de luarea la cunostiinta a convocarii adunarii ci prezenta la adunare
Cu ocazia apelului participantilor la adunarea extraordinara se precizeaza concret numele acestora in procesul verabla care se incheie cu aceasta ocazie

Imi pare rau, dar va contrazic. Obligatia este prevazuta expres in art 14 alin 4 din lg 230. Nu se afiseaza la avizier tabelul cu semnaturi, ci doar convocatorul, incare e prevazuta ordinea de zi, data, locul, ora adunarii. Cred insa, ca ar fi acoperita o convocare nelegala cu prezenta a 50% +1 din proprietari la adunare - e discutabil - dar in peste 99 % din cazuri, la adunari sunt prezenti 2-3 proprietari, si acestia trasi de maneca de presedintele asociatiei.
Practic cu ce anume ma contraziceti?
Am facut cumva referire asupra obligativitatii afisarii tabelului cu semnaturi ?
Nu generalizati aspecte si prezenta pe care o cunoasteti dvs
Sunt asociatii de proprietari in care membrii acesteia sunt direct interesati de buna functionare a asociatiei , de solutionarea problematicii curente cu care se confrunta semenii si participa atat la adunari cat si la activitatile obstesti de infrumusetare zona invecinata imobilului
Cred ca nu m-am facut bine inteles.Aveti dreptate in legea 230 se spune prin afisare la loc vizibil sau tabel cu semnaturi,dar in normele de aplicare ale legii 230 se spune clar ca dovada convocarii si reconvocarii AG se face cu afisare la loc vizibil SI tabel cu semnaturi ! Dilema mea este ce se aplica Legea 230 ,sau Normele de aplicare ale legii 230?

Alte discuții în legătură

Adunarea generala reconvocata tomasso tomasso Tabelul convocator este obligatoriu la Ad. gen. reconvocata, chiar daca a fost afisata convocarea si exista tabelul de prezenta ? Ce primeaza tabelul ... (vezi toată discuția)
Procedura de anuntare a convocarii adunarii generale popcrys77 popcrys77 Buna ziua, ma intereseaza care este termenul de convocare, reconvocare a unei adunari generale in cadrul unei asociatii de proprietari, respectiv daca ... (vezi toată discuția)
Hotararile adunarii reconvocate dalamiros dalamiros cu respect as vrea sa va cer sfatul in urmatoarea situatie. fac parte din comitetul executiv al unei asociatii de proprietari. in urma cu doua luni ... (vezi toată discuția)