avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adunarea generala reconvocata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adunarea generala reconvocata

Tabelul convocator este obligatoriu la Ad. gen. reconvocata, chiar daca a fost afisata convocarea si exista tabelul de prezenta ? Ce primeaza tabelul convocator sau tabelul de prezenta?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tabelul convocator dovedeste ca reprezentantii asociatiei de proprietari au desfasurat demersuri pentru anuntarea tuturor proprietarilor privitor la convocarea unei adunari extraordinare
Tabelul de prezenta dovedeste numarul participantilor la Adunare
Pentru informarea proprietarilor este important tabelul convocator ,pentru dovedirea bazei legale de impunere decizii asumate in baza hotararilor asumate in adunare ,este necesar tabelul cu semnaturile proprietarilor prezenti la adunarea reconvocata
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
tomasso a scris:

Tabelul convocator este obligatoriu la Ad. gen. reconvocata, chiar daca a fost afisata convocarea si exista tabelul de prezenta ? Ce primeaza tabelul convocator sau tabelul de prezenta?

Nu este nici un tabel obligatoriu de a fi prezentat in adunarea generala.
Tabelul convocator se afiseaza in scarile de bloc, la afisier si nu in adunarea generala.
Numarul participantilor la adunarea generala se consemneaza in procesul verbal intocmit cu ocazia desfasurarii adunarii generale.
Cum interpretam pct.(3) art.24 din Lg.230/2010
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se interpreteaza nimic deoarece este foarte clar exprimat:
(3) La adunarea generala reconvocata, daca exista dovada ca toti membrii asociatiei de proprietari au fost convocati, hotararile pot fi adoptate, indiferent de numarul membrilor prezenti, prin votul majoritatii acestora.


Daca a existat un afis la avizier, ce sa mai interpretati? Atata timp cat afisul se pune la loc vizibil, nu e ascuns dupa vreo usa, si proprietarii care participa la reconvocata l-au vazut si l-au inteles, atunci e clar ca l-au vazut si ceilalti care, din diferite motive, nu sunt prezenti.

Modul cum este convocata sau reconvocata o AG este o problema minora, important este daca proprietarii manifesta sau nu interes. Aici e problema!

Noi avem o asociatie relativ mare - peste 500 ap. procedam la convocatrea proprietarilor numai prin Convocator - text format A3 - la avizier. Textul cuprinde toate informatiile normale si legale privind data, locul, ora, ordinea de zi privind desfasurarea AG si sta la avizier cam 30 de zile...
Apoi, preventiv (deoarece cunoastem interesul proprietarilor privind participarea la AG), punem un text cam asa: Daca la AG convocata nu se intruneste cvorumul de 50% + 1 dintre proprietari, lucrarile AG se suspenda urmand ca aceasta sa fie reconvocata pe data de ..., la aceeasi ora si cu aceeasi ordine de zi. La AG reconvocata se vor lua hotarari legale cu majoritatea simpla a proprietarilor prezenti.
Va pot spune cu certitudine ca dupa 1990 (dar si inainte), la lucrarile AG - totdeauna reconvocate, numarul proprietarilor prezenti a fost extrem de mic, de obicei in jur de 60. Cel mai mare nr. de proprietari prezenti a fost de 104!
Deci daca vrei sa fii prezent la AG, poti sa o faci, daca nu, te priveste personal. Dupa AG si sedinta com. ex. - personal ma ocup de a intocmi in rezumat o informare privind problemele puse in discutie si aprobate pe care le pun la fiecare avizier din scara si la sediul asociatiei. Nu trimitem fiecarui membru aceste informari prin posta. Cheltuiala si deranjul ar fi prea mari!

Alte discuții în legătură

Ag asociatii proprietari ContSters206845 ContSters206845 La AG reconvocata este obligatorie pe langa afisarea la avizier a convocarii si tabelul nominal cu semnaturi ? In legea 230,nu se specifica acest lucru,iar ... (vezi toată discuția)
Adunare generala extraordinara i_andreea2005 i_andreea2005 Buna ziua. Am cateva nelamuriri legate de adunarea generala extraordinara asociatiei de locatari si as dori sa ma ajutati : Astazi a avut loc Adunarea ... (vezi toată discuția)
Hotararile adunarii reconvocate dalamiros dalamiros cu respect as vrea sa va cer sfatul in urmatoarea situatie. fac parte din comitetul executiv al unei asociatii de proprietari. in urma cu doua luni ... (vezi toată discuția)