avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Am o speta de drept umanitar pe care nu stiu sa o ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Am o speta de drept umanitar pe care nu stiu sa o rezolv. Ati putea sa-mi dati o idee?

In statul R, au loc, pe 10 mai 2005, lupte de strada intre civili de hurgada si civili de etnie sorana. Sorenii sunt minoritari in statul A si-si doresc autonomie. In luptele de strada intervin fortele de ordine care fac cateva arestari in randul celor doua etnii si calmeaza starea de spirit. Statul vecin Soran alerteaza comunitatea internationala, sustinand ca statul R nu a respectat dreptul de la Geneva in ceea ce priveste luptele de strada din 10 mai 2005. Statul R este parte la conventiile de la Geneva si la protocoalele aditionale.

Presedintele statului R, care este un stat cu regim prezidential, va solicita, in calitate de consilier pe probleme internationale, cu pregatire juridica, sa ii expuneti un punct de vedere argumentat cu privire la sustinerile statului Soran.
Cel mai recent răspuns: Alessia10 , utilizator 14:32, 13 Mai 2011
Daca dai o citire cursului de DIU al doamnei B.O.Jarka, in special Conv. de la Geneva vei gasi rezolvarea.
Desi e mai bine sa urmati sfatul anterior, parerea mea e ca daca prin "nu a respectat dreptul de la Geneva" cetatenii din Soran inteleg cele 4 Conventii de la Geneva, raspunsul este extrem de simplu. Cele 4 Conventii se preocupa cu garantii in timp de razboi. Singura exceptie din cate stiu este ca se aplica partial in cazul unui conflict armat de natura razboiului civil in interiorul unui stat semnatar. Din moment ce niste manifestatii de strada nu sunt razboi civil si nu exista un alt razboi, Conventia de la Geneva nu se aplica.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta drept international umanitar - nevoie punct de vedere argumentat Zahtania77 Zahtania77 \\" In statul A , au loc , pe 13 septembrie 2008 , lupte de strada intre civilii de etnie arana si civilii de etnie sorana . Sorenii sunt minoritari in statul ... (vezi toată discuția)
Speta - drept umanitar elena.tabacaru elena.tabacaru V-as ruga daca se poate, sa ma ajutati cu un raspuns la o speta din Dreptul Umanitar , care imi da batai de cap timp de 2 saptamani .#-o:( si nu stiu unde sa ... (vezi toată discuția)
Minor roman retinut de tata in siria, revenire in tara imposibila jenimarica jenimarica va supun atentiei urmatorul caz: Din anul 2011 eu si fiul meu in varsta de 7 ani ne aflam intr-o situatie disperata. In 11.03.2011 am aterizat pe ... (vezi toată discuția)