avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala respinsa, predare permis - ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala respinsa, predare permis - ce fac daca politia nu vrea sa-l primeasca?

Buna seara,
Am contestat un proces verbal pentru viteza (104km) si la a -l doilea termen surpriza avocaului care m-a reprezentat si a mea personal a fost sa constatam o antepronuntare a domnului judecator, adica la dosar era un proces verbal facut cu o zi inainte de termen, acesta descria ca a fost vizionat in camera de consiliu a judecatoriei DVD-ului depus de IJP. Acest proces verbal fiind semnat doar de grefiera , dl judecator semnand procesul verbal in sedinta publica. Judecatorul nu a mai acceptat cererea avocatului de noi probe , acordand doar un termen scurt pentru depunerea de inscrisuri. Motiv pentru care am facut o cerere Recuzare. Sansele sunt foarte mici , chiar nule, de a fi aprobate , intr-o judecatorie mica unde judecatorul in cauza este si presedintele.

Deci trebuie sa predau permisul in 15 zile de la pronuntare.
Din cele citite pe forum si alte surse am aflat ca domnii de la politie nu vor sa-ti primeasca permisul, astfel depasesti cele 15 zile si te mai alegi cu un plus de 30 la ce aveai deja.

Intrebare :

Ce fac daca domnii de la Politie nu vor sa-mi primeasca permisul, chiar si cu o copie a minutei de la judecatorie?
Cel mai recent răspuns: bms113 , utilizator 20:53, 13 Mai 2011
Politia este obligata sa primeasca permisul dvs , pe care il veti depune impreuna cu un certificat de grefa din care sa rezulte solutia pronuntata.
Fara acest certificat nu va fi primit , iar daca intarziati mai mult de 15 zile de la data pronuntarii la suspendarea initiala , se va mai adauga inca o luna pentru intarzierea depunerii permisului.
multumesc de raspuns

Pot sa obtin acest certificat de grefa de la judecatorie in perioada de 15 zile ?
da
Multumesc

Revin cu intrebarea;

Ce parere aveti despre modul de abordare a judecatorului in cazul descris mai sus?
Credeti ca au procedat corect cu acel proces verbal prin care el cu grefiera au vizionat un DVD cu o zi inainte de termen si au pus un proces verbal la dosar pe care judecatorul il semneaza in sedinta publica.
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2011
bms113, utilizator
Permisul de conducere se preda numai insotit de certificatul de grefa si deci singura posibila situatie de refuz a politiei rutiere de a primi un permis de conducere este lipsa certificatului de grefa.
Pentru eliberarea unui certificat de grefa aveti nevoie de :
-cerere adresata presedintelui instantei.
-taxa de timbru de 1.00 lei,
-timbru jud. de 0,15 lei.

Alte discuții în legătură

Hotarare definitiva necomunicata manea_laura manea_laura Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cu privire la urmatoarea problema: Pe data de 01,04,2014 mi s-a respins apelul ,definitiv, prin hotarare. Am sunat ... (vezi toată discuția)
Permis retinut puncte penalizare lucianalex lucianalex Salut imi cer scuze daca mai exista vreo discutie asemanatoare insa nu am gasit si am si eu o problema si as vrea sa imi raspunda cineva care a mai patit sau ... (vezi toată discuția)
Prelungire dovada de circulatie roxana popa roxana popa Mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 30 zile, pt trecerea pe culoarea rosie a semaforului. Pentru ca am refuzat sa semnez procesul ... (vezi toată discuția)