avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vanzare mijloc fix catre o societate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vanzare mijloc fix catre o societate

Buna seara
Am cumparat anul acesta din Lituania un aparat de incarcat cu freon instalatiile de aer conditionat de autoturisme. Am platit pe el 2300 euro.
Nu l-am folosit si este nou.
Acum am gasit o firma din Bacau care vrea sa cumpere acest aparat de la mine numai ca acestia vor neaparat o factura(sau orice alt act), dar sa fie de Romania intrucat le este necesar in contabilitate. Pretul de vanzare este de 3000 euro.
Pot sa fac un contract de vanzare cumparare cu aceasta firma? Eu "Georgica" si firma SC AUTO SRL avand ca obiect vanzarea respectivului aparat?
Acum intrebarea pe care o am si care ma macina cel mai mult este daca in urma acestui contract de vanzare-cumparare eu v-a trebui sa platesc vreun impozit sau vreo taxa catre statul roman.

Multumesc anticipat de raspunsuri,
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2011
uciucubelu, utilizator
Cel mai recent răspuns: uciucubelu , utilizator 00:11, 12 Mai 2011
Buna seara.

In cazul cumpararii unui bun de la persoana fizica trebuie intocmit "Borderou de achizitie ". Cu acesta , societatea respectiva poate inregistra in contabilitate aparatul respectiv.

Sa inteleg ca titlul topicului :

Vreau sa vand un laptop la o persoana juridica, taxe si impozite??


nu are absolut nicio legatura cu situatia expusa mai sus ?
Initial am vrut sa formulez spetza cu un laptop, dar apoi am revenit si am spus exact ce aveam de vanzare, respectiv aparatul de incarcat cu freon instalatia de aer conditionat.
Am inteles ca firma v-a trebui sa intocmeasca "borderoul de achizitie" insa ca urmare a tranzactiei, anul viitor sau anul aceasta nu cumva eu v-a trebui sa platesc vreun impozit la statul roman? Ca am cumparat respectivul aparat cu 2300 euro si l-am vandut cu 3000 euro? Nu cumva vor vrea cine stie ce taxa pentru cei 700 euro obtinuti?
Dar mai intreb... ma v-a intreba cineva cu cat l-am cumparat? Ca ma astept sa mi se spuna fara nicio avizare... "Aveti de plata 16% din 3000 euro" chiar daca eu poate am castigat doar 700 euro la tot business-ul acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare de mijl fixe dintre pers. fizice si juridice miraj miraj asociatul unic al societati are in proprietate personala mai multe aparate(menghina,ghilotina , etc) mijl fixe achizitionate in timpul cat a lucrat in ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am o intrebare, va rog! blocul in care locuiesc acum ... andreipr23 andreipr23 Buna seara, Am o intrebare, va rog! Blocul in care locuiesc acum este in reabilitare termica si doresc sa pun aer conditionat. Pot dupa ce se termina ... (vezi toată discuția)
Factura neachitata marian1973_bc marian1973_bc Buna seara, ma numesc Marian Nicolae, sunt administratorul unei societati comerciale care are ca domeniu de activitate \"prestari servicii - instalatii\" in ... (vezi toată discuția)