avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura neachitata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura neachitata

Buna seara, ma numesc Marian Nicolae, sunt administratorul unei societati comerciale care are ca domeniu de activitate "prestari servicii - instalatii"
in luna iunie 2017 am fost solicitat la o primarie din jud. Bacau pentru a igieniza si incarca cu agent frigorific vreo 10 aparate de aer conditionat.
in discutia initiala mi s-a spus ca trebuie sa emit factura, le-am raspuns ca nu este nicio problema ...singura chestie ar fi ca sunt neplatitor de tva.
mi s-a spus ca nu e nicio problema si sa le rezolv problemele de la aparate.
am igienizat 9 aparate si am incarcat cu freon 4 aparate.
suma pe care urma sa o primesc (dupa 30 de zile de la facturare) era de 1000 lei
am taiat factura, a semnat-o o domnisoara de la achizitii cu datele dansei urmand sa primesc banii la termenul convenit.
abia dupa ce am facut treaba si dupa ce am taiat factura mi s-a comunicat ca trebuie incheiat contract, ca trebuie sa fiu inscris in nu stiu ce registru national pentru achizitii sau ceva de genul ...chestii pe care normal ar fi trebuit sa mi le comunice inainte de a presta serviciile... am vrut sa incheiem contract, dar mi s-a spus ca trebuia inainte la fel si cu registrul national pentru achizitii...si nu au mai vrut sa incheie nici contract...mentionez ca nu am lucrat cu primariile sau cu statul niciodata si nu stiam despre ce e vorba si care sunt conditiile ...prestand servicii si taind facturi pe care faceam declaratie fiscala si plateam impozit statului e corect asa ..
mi-am luat o mare teapa cu aceasta primarie,... materiale , munca a 2 oameni si materiale folosite
au aparut alte lucrari mari si nu am mai avut timp de asta dar am incercat sa-i contactez de curand si nu-mi mai raspund la telefon ....am primit doar mesaj precum ca nu imi pot achita factura pentru ca nu am contract, nu sunt inscris in registrul de achizitii si tot felul de conditii care nu au fost in discutia initiala
intrebarea este daca as putea sa imi recuperez banii pe factura respectiva, din care 800 lei sunt doar materiale ......consider ca mi-am luat o mare teapa reprezentantii primariei ascunzandu-mi initial toate conditiile ...recunosc si greseala mea ca nu m-am consultat cu contabilul .
mentionez ca factura respectiva e introdusa in contabilitate si e platit si impozitul pe "profit"
va multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 6 Decembrie 2017
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: marian1973_bc , utilizator 22:13, 6 Decembrie 2017
chiar nimeni nu imi poate da vreun sfat sau o recomandare ...imi vine greu sa cred ca este asa de incalcita speta ..?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura neincasata marian1973_bc marian1973_bc Buna seara, ma numesc Marian Nicolae, sunt administratorul unei societati comerciale care are ca domeniu de activitate \"prestari servicii - instalatii\" in ... (vezi toată discuția)
Vanzare mijloc fix catre o societate uciucubelu uciucubelu Buna seara Am cumparat anul acesta din Lituania un aparat de incarcat cu freon instalatiile de aer conditionat de autoturisme. Am platit pe el 2300 euro. Nu ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile i.i. -servicii reincarcare cartele telefonie si carduri plati online Dl_Sandu Dl_Sandu Buna ziua, va cer ajutorul in elucidarea urmatoarelor probleme: 1-Detin un aparat de incarcari electronice cartele telefonie mobila , in fiecare saptamana ... (vezi toată discuția)