avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conditii la noul job
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conditii la noul job

M-a angajat de curand la o firma de recuperare debite.Ce mi s-a parut foarte interesant,este forma de salarizare si anume:mi se va da 900 Ron pe cartea de munca si diferenta pana la 1600 ron se factureaza pe firma sau PFA.Asta e politica lor,bun nimic neobisnuit pana aici,dar mi-au spus colegii ca in momentul in care voi pleca voi primi doar ce este pe cartea de munca!E legal asta?Sau imi pot cere drepturile si pt venit care se factureaza,sau nu am cum demostra si banii astia?
Multumesc anticipat.Roxana.
Cel mai recent răspuns: ContSters59477 , utilizator 22:30, 15 Iulie 2008
Veniturile dv. salariale se cifreaza la 900 lei, suma ce este luata in calcul la stabilirea tiutor consecintelor legate de asigurarile sociale, celelalte venituri pe care vi le remite prin diverse artificii nu constituie venituri cu caracter de salarii si nu pot fi luate in calcul.
Sau altfel spus ceea ce primiti suplimentar pierdeti la plecarea la alt loc de munca. Nu aveti cum sa cereti acei bani.
si eu subliniez la fel fiindca am mai auzit de acest tip decalcul si salarizare:
venitul dvs este de 900ron si acesta este baza de calcul pt toate contributiile.
diferenta nu constituie venit salarial si nu poate fi folosit la alte calcule salariale si la alte beneficii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea salarizarii /pt. personal contractual din institutii publice - lege neconstitutionala muraruelena muraruelena - legea salarizarii /pt. personal contractual din institutii publice este o lege neconstitutionala, intrucat: - potrivit legii salarizarii, sporul de ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu de risc maternal si cm sarcina si leuzie ContSters166483 ContSters166483 Buna ziua, Va rog sa ma ajuta-ti intr-o problema. Am nascut pe data de 14.05.2010.Din data de 01.01.2010 am fost in concediu de risc maternal si in ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil rodicadumitru rodicadumitru Va rog sa imi clarificati si mie urmatoarele dileme: 1.la cat se cifreaza in prezent cuantumul lunar aferent concediului de ingrijire a copilului pana la 2 ... (vezi toată discuția)