avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sechestrare de persoane
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sechestrare de persoane

pe aceasta tema am si eu o nelamurire fata mea in varta de 21 ani a fost gasita in transportul in comun fara bilet cand pleca la munca acesti controlori i-au cerut sa se legitimeze iar ia neavand bileti le-a dat datele iar acestia din urma nu au mai vrut datele si au inconjurato si au duso la o sectie de politie in urma acestui incident fata a ramas nepontata in ziua respectiva si penalizata ca atare (specific ca lucreaza in firma de paza fiind singura pe tura la obiectivul respectiv si ea trebuia sa deschida obiectivul) in cazul asta as putea invoca sechestru de persoane(ps.in statia de unde a urcat nu axista cabina de bilete aceasta este la 4 statii distanta inainte si 3 inapoi,sa nu credeti ca s-a urcat in masina cu buna stiinta fara bilet nu a avut de unde sa ia)
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 16:52, 20 Septembrie 2012
nu e lipsire de libertate pt ca persoanele erau controlori si asta este obligatia lor de a verifica ilete si pers care nu pot sau nu vor sa prezinte act de identitate pt aplicarea sanctiunii sunt conduse la sediul politie pt identificare. Au dreptul sa faca acest lucru si este obligatia lor de serviciu.
sunt multe cazuri cand persoanele declara verbal date false si indiferent ce declara pesoana aceasta va fi condusa la sediul politie pt stabilirea cu certitudine a identitatii dupa care i se intocmeste proces verbal contraventie pt calatorie frauduloasa. culpa privind lipsa biletului ii apartine persoanei si nu controlorilor. nu ai bilet nu urci. puteti eventual sa afceti o solicitare scrisa la RATB sau ma rog ce firma de transprt in comun aveti si sa solicitati amplasarea de puncte vanzare bilete in zona statiei x. poate si o cerere in care solicitati anularea amenzii pe aceasta motivatie (desi nu cred ca o vor face) si mai aveti posibilitatea atacarii in instanta a proc verbal de contraventie pe motiv de forta majora, lipsa punct vanzare bilete....dar ma indoiesc ca cineva va va accepta asta si veti fi obligat si la plata cheltuieli de judecata (cam 400 li reprezentand onorariu avocatului RATB)
pff ... ce intrebare absurda.
@condrea doru, dumneata daca dai cu masina peste careva si te tin martorii sa nu fugi pana vine politia, sau daca omori pe cineva si esti imobilizat, iti faci impresia ca esti sechestrat ?
sechestrarea vine doar in momentul cand nu comiti nici o ilegalitate si esti retinut in mod abuziv si nu atunci cand incalci legea folosind fel de fel de pretexte ... partea cu biletele de transport, nu tine... din pacate.

hai sa respectam legea, pentru a ne respecta pe noi insine.


toate cele bune !
Stimate domn Doru, bineinteles ca puteti face plangere.Avem un sistem de drept deschis.Acei controlori si sarcinile dumnealor de serviciu nu au deloc de a face cu aplicarea legii, etc. Insotirea la organele de politie se poate face numai de buna voie si nu prin forta.Fata dvs in cel mai rau caz ar putea fi o contravenienta si nu o infractoare.Oricum nu un controlor este cel care constata existenta unei infractiuni, asta daca nu s-au schimbat legile in Romania.Eu v-as recomanda sa cititi putin partea speciala a codului penal, in special la art.193, si daca vi se pare cunoscute faptele, atunci schimbati tactica si depuneti dvs o plangere penala.E mult mai interesant ca acei controlori sa-i cunoasca limitele.Din fericire nu fac parte din niciuna din puterilestatului, iar atributiile lor sunt un pic paralele cu actiunile fetei dvs.Nu va descurajati, nu asta este modul in care trebuie sa se poarte cu o domnisoara. Va doresc tarie si determinare in lupta dvs, nu sunteti deloc in afara legii, iar actiunea dvs este corect si justa.Ma inclin.
@lupul905, dumneata daca traiesti in jungla africana, poti aplica legile DOAR acolo si nu pe teritoriul tarii, unde legile sunt bine fondate, dar mai gresit aplicate.

te citez pe dumneata:
"Insotirea la organele de politie se poate face numai de buna voie si nu prin forta."

Interesanta optiune ai gasit dumneata, prin care vrei sa dai de inteles ca poti comite contraventii sau crime si mergi la politie doar de buna voie ... ha ha ha #-o.

In primul rand nu a luat-o nimeni cu forta, legata cu calus in gura sau cum intelegi dumneata "cu forta", ci au invitat-o pur si simplu la sectia de politie, ptr. a se legitima.

Daca orice nebun din tara noastra incalca legea si apoi incearca sa scape curat, invocand motivul sechestrarii sau a altor asemenea motivatii nefondate, inseamna ca avem o mare problema si poate fii asta un motiv de neevoluare a speciei numita "roman".

Pesemne dumneata incalci cu buna stiinta legislatia romaneasca, crezand ca scapi mereu fara sa fii tras la raspundere.

Totusi e bine ca femeia nu a invocat .. "violul in grup" ca atunci se lasau toti controlorii de meserie :P

Sa fim seriosi, si sa ne asumam responsabilitatea atunci cand incalcam legea.


Numai bine !
Stimate domn, presupun ca dvs aveti o parere greita legata de jungla africana.Incercati discovery Chanel sau animal planet si veti afla ca acolo, totul este predictibil, adica daca esti o simpla antilopa trebuie sa fugi mereu sau vei sfarsi prein a fi mancata. Ideea mea era ca poate fata colegului nostru de forum e posibil sa fi fost fortata sa se deplaseze la sediul sectiei.Aveti dreptate insa, probabil ca nu e cazul unui calus in gura, etc. Eu doar incerc sa trag o concluzie pe fondul unor posibile date. Nu sunt , stimate domn impotriva aplicarii legii, cum probabil ati inteles dvs, ci doar pentru aplicarea ei intocmai. Nici eu si nici dvs nu prea putem spune ca detinem toate datele, ci avem niste idei bazate pe daclaratiile colegului nostru de forum, deci ce pot sa spun, regret ca am fost inteles gresit. Spun doar ca o buna cunoastere a dreptului romanesc e indreptatita sa ne scoata din necazuri. Consider ca unul dintre scopurile noastre pe acest forum este de a incerca prin idei sau sfaturi sa ne ajutam colegii aflati in situatii de criza. Imi pare rau inca o data daca v-am ofensat in vre-un fel. Eu incerc doar sa ajut. Va doresc o zi cat mai buna. Ar fi bine sa existe doar oameni care sa distinga clar alb sau negru (cum faceti dvs) in viata romanesca, dar nu avem acest noroc insa. Trebuie sa incercam sa analizam intre nuantele de gri cam care ar fi predominanta. Toate cele bune!

Alte discuții în legătură

controlori ratb IsBlacks IsBlacks am si eu urmatoarele intrebari: 1. Un controlor ratb are dreptul de a lua de la mine buletinul? deoarece eu stiu ca trebuie prezentat, nu inmanat 2. ... (vezi toată discuția)
Amenda abuziva regia autonomă de transport Iuli81an Iuli81an Fiind intr-o vizita de 4 zile intr-un oras din provincie la intoarcere spre casa in data de 21 Mai in jurul orelor 10:30 - 11:00 am folosit unul din mijloacele ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb iceee iceee Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu lamurirea unui conflict cu Ratb. M-am urcat intr-un mijloc de transport al ratb si nu am validat cardul. O echipa ... (vezi toată discuția)