avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sechestrare de persoane
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sechestrare de persoane

pe aceasta tema am si eu o nelamurire fata mea in varta de 21 ani a fost gasita in transportul in comun fara bilet cand pleca la munca acesti controlori i-au cerut sa se legitimeze iar ia neavand bileti le-a dat datele iar acestia din urma nu au mai vrut datele si au inconjurato si au duso la o sectie de politie in urma acestui incident fata a ramas nepontata in ziua respectiva si penalizata ca atare (specific ca lucreaza in firma de paza fiind singura pe tura la obiectivul respectiv si ea trebuia sa deschida obiectivul) in cazul asta as putea invoca sechestru de persoane(ps.in statia de unde a urcat nu axista cabina de bilete aceasta este la 4 statii distanta inainte si 3 inapoi,sa nu credeti ca s-a urcat in masina cu buna stiinta fara bilet nu a avut de unde sa ia)
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 16:52, 20 Septembrie 2012
Daca dai cu masina peste cineva si cauzezi moarte esti NEVINOVAT pana la o decizie judecatoreasca!
Nimeni in lumea asta nu are voie sa te retina!
Daca te retine se numeste SECHESTRARE DE PERSOANE!
Retinearea se face numai de catre Politie si in baza unui mandat de retinere!
INVATATI-VA DREPTURILE!!!
Sistemul comunist v-a invatat numai OBLIGATIILE!
Am avut aceeasi problema in RATB. Am urcat de la o statie unde nu exista punct de vanzare al biletelor.
Am fost intampinat de controlori care mi-au cerut sa ma legitimez pentru "a-mi elibera o amenda". Am refuzat, iar acestia nu mi-au permis sa cobor din autobuz la statie la care doream. In acel moment am sunat la politie si am anuntat ca am fost sechestrat in autobuz de catre doi presupusi controlori (spun presupusi pentru ca au refuzat sa-mi prezinte, la cererea mea expresa, ordinul de serviciu) si solicit interventia unui echipaj de politie. Am coborat la urmatoarea statie impreuna cu ei si cu gandul ca vom astepta sosirea politiei.
In momentul in care am coborat acesti controlori au FUGIT in spatele blocurilor.
Asadar....
Aveti drepturi! Invatati-le care sunt si folositi-le!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. RAT-urile abuzeaza. Este cat se poate de clar asta si valabil in toate orasele mari. De multe ori suma amenzii e scoasa din burta, in functie de fata celui fara bilet.
2. Exista diversi pseudo-controlori, care nu vor decat sa faca un ban pe blat.
3. Ar trebui sa se faca un sistem mai simplu si mai eficient de taxare. Sistemul actual cel putin in Bucuresti e o mare idiotenie.
4. Biletele respectiv cartelele de la anumite ore in sus sau in anumite locatii sunt imposibil de procurat. Asadar, in loc de a face bani pe seama amaratilor, mai bine RAT-urile ar investi intr-un sistem decent de taxare. In loc de controlorii aia mari si negri mai bine puneau cate un taxator in fiecare mijloc de transport si era mai bine pentru toata lumea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

controlori ratb IsBlacks IsBlacks am si eu urmatoarele intrebari: 1. Un controlor ratb are dreptul de a lua de la mine buletinul? deoarece eu stiu ca trebuie prezentat, nu inmanat 2. ... (vezi toată discuția)
Amenda abuziva regia autonomă de transport Iuli81an Iuli81an Fiind intr-o vizita de 4 zile intr-un oras din provincie la intoarcere spre casa in data de 21 Mai in jurul orelor 10:30 - 11:00 am folosit unul din mijloacele ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb iceee iceee Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu lamurirea unui conflict cu Ratb. M-am urcat intr-un mijloc de transport al ratb si nu am validat cardul. O echipa ... (vezi toată discuția)