avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general intrebare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

intrebare

La 31 dec 2010 aveam in balanta la contul 455 un sold de 8000 ron., soldul este din 2007.... si suma nu poate fi platita din lipsa de incasari...am efectuat nota contabila 455=758....intreb daca nota contabila este corecta
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: danabunea , utilizator 09:15, 13 Mai 2011
Nota este corecta.Trebuie sa intocmiti un act aditional la contractul de imprumut, in care veti specifica de renuntarea asociatului la pretentii, in favoarea societatii.Mai puteti utiza suma si pentru majorare capital social daca se doreste.
Am si eu o intrebare: Cat timp am voie sa pastrez in 455 banii? Este vreo limita?
Pentru sold, nu este vreo reglementare.Pentru obligatia de restituire , conform contract incheiat cu asociatul(asociatii).
Va multumesc foarte mult!
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diminuare sold cont 455 claudiaP claudiaP Buna seara, Spuneti-mi va rog ceposibilitati exista pentru a diminua soldul contlui 455, exceptand restituire credit. Ma gandesc daca s-ar putea sa se vanda ... (vezi toată discuția)
Asociati creditori. dizolvare firma dannad001 dannad001 Impreuna cu sotia, am un SRL. Ambii suntem asociati, administratori si salariati (sotia-director societate, eu-contabil/economist). Firma este ... (vezi toată discuția)
Inreg.contabile ptr.imprumut Vilcu Gina Vilcu Gina buna ziua, va rog sa ma invete cineva: administratorul societatii a incheiat un contact de imprumut catre firma pe care o administreaza in suma de 90000 lei, ... (vezi toată discuția)