avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala

eu cu x am avut un accident, am sunat la 112, am anuntat politia ca nu ma inteleg cu domnul si am mers la sectia de politie, lui nu i-am mai zis nimik,
precizez ca nu am avut nici o pretentie decat sa se aplice legea
eram obligat sa i spun ceva ? trebuia sa i spun ca merg la politie din moment ce am sunat la politie? cei de la 112 mi-au zis sa merg cu masina si sa ma prezint la sectie sa depun o plangere si atat. astept raspunsuri
Cel mai recent răspuns: developer , utilizator 13:07, 12 Mai 2011
Nu ati precizat esenta,politia a incheiat proces verbal de contraventie?
Daca vi s-a comunicat proces verbal si apreciati ca aspectele constatate si consemnate nu releva realitatea,aveti drept legal sa formulati plangere contraventionala in termen de 15 zile de la comunicare, la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2011
goe_07, utilizator
daca nu v-ati inteles amiabil incat sa mergeti direct la asigurator si dansul si dvs aveati obligatia sa va prezentati la politie pt a declara accidentului, pt eliberarea dovezii etc.
nu erati obligat sa-l instiintati ca mergeti la politie, era obligatia lui sa se prezinte. va ramane fara permis
da politia a incheiat proces verbal, si ia suspendat permisul pe 30 de zile, insa el a facut contestatie fiind taximetrist, acum am fost am facut o copie dupa dosar si el afirma ca m-am inteles cu el si fiecare a plecat pe acelas drum insa nu a fost asa, dar el afirma ca eu nu iam zis nimik si am plecat fara sa i spun la sectia de politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme politie Rosu Gabriel Rosu Gabriel Buna ziua . Pe data de 18.03. 2010 , in jurul orei 20:00, cand doream sa ies din parcare am lovit usor un autoturism cu spatele . Domnul acela (daca pot sa il ... (vezi toată discuția)
Contestare pv apel fals 112 laur2013 laur2013 Am sunat la 112 intrucat vorbind cu persoana la telefon a fost agresata fizic.Primul apela a fost la postul de politie din localitatea unde se afla persoana ... (vezi toată discuția)
Sunt citat in calitate de intimat developer developer Buna seara, Am primit o citatie care spune ca eu sunt intimat in proces cu xxx, el fiind petent pentru FOND - plangere contraventionala. In caz de ... (vezi toată discuția)