Buna seara,
Am primit o citatie care spune ca eu sunt intimat in proces cu xxx, el fiind petent pentru FOND - plangere contraventionala. In caz de nereprezentare a partilor se va putea trimite un inscris , judecata urmand a se face in lipsa.
Problema suna cam asa: Acum o luna si ceva aproape 2, un taximetris m-a lovit in partea laterala stergandu-mi bara din spate ( fiind smulsa ) , m-am dat jos la el, a zis ca sa folosesc niste suruburi si se rezolva, stiind ca nu mi-a acordat prioritate fiind si nesimtit, am sunat la 112, am anuntat accidentul, si am plecat la sectia de politie, unde am fost incadrat la accidente usoare, sufland in etilotest , avand 0, am depus o plangere pe nr de la taxiu si miam continuat drumul . Dupa o saptamana , aprope 2, ma trezesc cu un telefon de la agentul de politie sa ma prezint la ora 22:00 ca e in favoarea mea. M-am prezentat la care persoana implicata in accident nu sa prezentat. A 2 zi ma sunat din nou agentul si mi-a zis sa merg tot la 22:00 ca a ajuns si cealalta persoana. am fost impreuna cu un prieten si l-am vazut acolo cu o persoana care nu am vazuto in viata mea, pretinzand ca a fost martor. Agentul a citit ambele declaratii, a observat ca nu mia acordat prioritate de trecere, si faptele lui tragea o suspendare de permis a 3 luni de zile, fiind taximetrist, agentul ia pus ca fapta: nedeclararea accidentului in termen de 24 de ore, si neobservarea mea. adica ia suspendat permisul pentru o luna de zile pentru nedeclararea accidentului si avertisment pentru lovirea mea. Mentionez ca nu am avut nici o pretentie doar ca persoana respectiva sa fie altfel, ma jignit cand a zis ca sa pun surub si e ca noua. In fine...am plecat oarecum impacati de acolo, dar l-am tot evitat prin oras, pentru ca a parut o fire razbunatoare si mia fost teama sa nu ne luam la bataie. am preferat sa ocolesc localurile unde se afla masina lui. dupa o luna si ceva doua, ma trezesc cu aceasta citatie, prin care eu presupun ca el a dat politia in judecata. Ce pot face eu in aceasta situatie ? nu mai am nici o treaba cu el, nici nu vreau sa l vad....daca as putea sa nici nu ma prezint la tribunal, ce trebuie sa fac, ce mi sar putea intampla daca nu ma duc, daca castiga el ? poate sa castige el ? tinand cont ca pe procesul verbal cand agentul ne-a pus sa semnam, eu am zis ca nu am nici o obiectie, iar el a scris ca nu l-am anuntat eu ca merg la politie. Astept parerile dumneavoastra urgent .