avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sunt citat in calitate de intimat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sunt citat in calitate de intimat

Buna seara,
Am primit o citatie care spune ca eu sunt intimat in proces cu xxx, el fiind petent pentru FOND - plangere contraventionala. In caz de nereprezentare a partilor se va putea trimite un inscris , judecata urmand a se face in lipsa.
Problema suna cam asa: Acum o luna si ceva aproape 2, un taximetris m-a lovit in partea laterala stergandu-mi bara din spate ( fiind smulsa ) , m-am dat jos la el, a zis ca sa folosesc niste suruburi si se rezolva, stiind ca nu mi-a acordat prioritate fiind si nesimtit, am sunat la 112, am anuntat accidentul, si am plecat la sectia de politie, unde am fost incadrat la accidente usoare, sufland in etilotest , avand 0, am depus o plangere pe nr de la taxiu si miam continuat drumul . Dupa o saptamana , aprope 2, ma trezesc cu un telefon de la agentul de politie sa ma prezint la ora 22:00 ca e in favoarea mea. M-am prezentat la care persoana implicata in accident nu sa prezentat. A 2 zi ma sunat din nou agentul si mi-a zis sa merg tot la 22:00 ca a ajuns si cealalta persoana. am fost impreuna cu un prieten si l-am vazut acolo cu o persoana care nu am vazuto in viata mea, pretinzand ca a fost martor. Agentul a citit ambele declaratii, a observat ca nu mia acordat prioritate de trecere, si faptele lui tragea o suspendare de permis a 3 luni de zile, fiind taximetrist, agentul ia pus ca fapta: nedeclararea accidentului in termen de 24 de ore, si neobservarea mea. adica ia suspendat permisul pentru o luna de zile pentru nedeclararea accidentului si avertisment pentru lovirea mea. Mentionez ca nu am avut nici o pretentie doar ca persoana respectiva sa fie altfel, ma jignit cand a zis ca sa pun surub si e ca noua. In fine...am plecat oarecum impacati de acolo, dar l-am tot evitat prin oras, pentru ca a parut o fire razbunatoare si mia fost teama sa nu ne luam la bataie. am preferat sa ocolesc localurile unde se afla masina lui. dupa o luna si ceva doua, ma trezesc cu aceasta citatie, prin care eu presupun ca el a dat politia in judecata. Ce pot face eu in aceasta situatie ? nu mai am nici o treaba cu el, nici nu vreau sa l vad....daca as putea sa nici nu ma prezint la tribunal, ce trebuie sa fac, ce mi sar putea intampla daca nu ma duc, daca castiga el ? poate sa castige el ? tinand cont ca pe procesul verbal cand agentul ne-a pus sa semnam, eu am zis ca nu am nici o obiectie, iar el a scris ca nu l-am anuntat eu ca merg la politie. Astept parerile dumneavoastra urgent .
Cel mai recent răspuns: ContSters191851 , utilizator 15:52, 11 Mai 2011
parere: neprezentarea la instanta nu atrage o anume sanctiune in acest caz. insa, ar fi bine sa urmariti si dvs desfasurarea procesului ca in eventualitatea in care s-ar pune problema dintr-un alt unghi decat cel favorabil dvs sa puteti interveni. in al 2-lea rand, nu era obligatia dvs sa il anuntati pe taximetrist.
Luati legatura cu politistul care v-a luat declaratiile respective si o sa va spuna el despre ce este vorba. Cred ca el a dat in judecata politia pt a anula acea suspendare a permisului si acum vrea sa iasa basma curata pt ca dv nu ati emis pretentii. S-ar putea sa se aleaga cu o sanctiune mai mare de aceasta data.
nu am inteles insa un lucru, eu as putea avea de suferit in caz ca politia pierde ?
sau ca nu ma duc la proces?
si daca nu as vrea sa ma duc , pentru ca nu vreau sa mil mai pun pe ala in cap adica sa ma intalnesc cu el si sa zica ca din cauza mea nush ce....

ce as putea sa fac? sa putea sa trimit un referat ceva la judecatorie sau orice altceva?
in mare parte ,ma intereseaza daca mi se poate intampla
As sugera sa va prezentati la proces pentru a nu fi amendat ori adus cu mandat daca instanta considera ca marturia d-voastra. este absolut necesara.
Nici nu castigati dar nici nu pierdeti nimic, dar prezenta d-voastra. este ncesara doar o singura data pentru audiere, atat si nimic mai mult.
in situatia de fata taximetristul se judeca cu politia pentru amenda intrucat nu-i convine permisul suspendat. trebuie sa va prezentati la judecatorie doar la un singur termen, acela la care veti fi audiat. daca ati primit citatie in acest sens va duceti la judecatorie cu buletinul asteptati sa fiti strigat si dati o declaratie in fata instantei si atat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident masina (depasire) Robertrobi Robertrobi Buna seara as dori sa va cer o parere,astazi am avut parte de un eveniment rutier, Mergeam linistit cu 60 km in fata mea era un taximetrist mergea incet pe ... (vezi toată discuția)
Citatie primita intr-un proces intentat de vinovatul accidentului!! ac_flower ac_flower Buna ziua, Am primit cu cateva zile in urma o citatie prin posta, prin care sunt chemat in calitate de intimat (!), in proces cu vinovatul accidentului care ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca o sa castige procesul? developer developer bun gasit din nou, in urma cu vreo 5 luni a existat intre mine si un alt participant la trafic ( sofer ) un mic accident. politistul a hotarat sa i dea un ... (vezi toată discuția)