avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Citatie primita intr-un proces intentat de vinovatul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Citatie primita intr-un proces intentat de vinovatul accidentului!!

Buna ziua,
Am primit cu cateva zile in urma o citatie prin posta, prin care sunt chemat in calitate de intimat (!), in proces cu vinovatul accidentului care este petent pentru fond.
Accidentul s-a produs in brasov, in luna februarie.practic, mi-am gasit masina parcata pe bulevard, lovita serios(avariata toata partea stanga, a necesitat tractarea), de catre alta masina lovita, la randul ei de un taximetrist care nu a acordat prioritate.
mai precis, taximetristul a intrat in intersectie, nu a acordat prioritate, a lovit un renault care circula regulamentar, acesta a fost proiectat in masina mea parcata pe bulevard si de aici a ricosat pe partea opusa.
la politie s-a completat, semnat procesul verbal, cu constatare, schita, etc. taximetristul a fost considerat vinovat,retinandu-i-se permisul.
reparatia masinii a durat doua luni si s-a facut evident, pe polita rca a celui gasit vinovat.
Nu inteleg acum, de ce sunt chemat in instanta in calitate de intimat !!!, culmea, de catre cel care a produs daunele.mi se pare strigator la cer, ca, dupa ce gasesc masina parcata lovita , stau fara masina doua luni de zile, fara nici o vina, sa mai fiu si citat in instanta tocmai de individul care mi-a pricinuit toate problemele astea.incredibil!!!
Am nevoie, va rog, de un sfat legat de aceasta situatie penbila, nu stiu la ce sa ma astept, de ce sunt citat ca intimat, ce trebuie sa spun acolo, la judecatorie.ce incearca , de fapt sa obtina acest individ?
Va multumesc mult.

Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 22:29, 24 Iunie 2009
Era parcata regulamentar masina dvs?
Da, era parcata regulamentar.
Exista niste proceduri standard in astfel de situatii, trebuie sa ma duc cu citatia la judecatorie, inainte de proces, sa cer plangerea, cum se procedeaza?
Va rog sa-mi dati cateva sfaturi de care trebuie sa tin cont in legatura cu problema aceasta.
Va multumesc.
Puteti sa va prezentati cu citatia si cu actul de identitate la arhiva judecatoriei si sa solicitati dosarul respectiv spre al consulta. Si acolo veti vedea clar, in plangerea adresata instantei care sunt pretentiile petentului si ce anume vi se solicita dumneavoastra. Insa trebuie sa va prezentati cu cel putin 5 zile inainte de data stabilita, in cza contrar ....dosarul va fi la judecator , ioar dumneavoastra nu-l veti putea vedea.
Multumesc pt informatii.oricum, nu inteleg ce pretentii poate sa mai aiba individu ala, cred ca numai la noi se poate intampla ca un vinovat sa mai aiba tupeu sa te cheme in instanta.
asta e tara noastra cu legile ei idioate...

Alte discuții în legătură

Obtinere vinovat accident circulatie cu pv contestat AbcdefGH182 AbcdefGH182 Buna ziua, In urma cu ceva timp masina personala, parcata fiind, a fost lovita de un alt autoturism. A avut loc un accident intre 2 vehicule A si B. Pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! acum 2 zile am avut un accident auto in care au fost ... Slavușcă Florentin Slavușcă Florentin Buna ziua ! Acum 2 zile am avut un accident auto in care au fost implicate 3 masini intr.o intersectie. Am terminat cu declaratiile la politie din care eu ... (vezi toată discuția)
Parcare ilegala, sarbe sarbe M-am ales cu permisul suspendat in urma unui accident petrecut la o intersectie.Vrand sa intru pe un drum principal de pe o strada laterala am intampinat ... (vezi toată discuția)