avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulentul de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulentul de insertie

Buna ziua!
In primul rand vreau sa incep prin a multumi ca m-ati acceptat in randul utilizatorilor deoarece sunt nou , consider ca faceti o treaba extraordinara punand la dispozitie un asemenea site, acum sa trecem la lucrurile despre care doresc sa va aduc la cunostinta si sa ma lamuriti: eu sunt in concediu pentru cresterea copilului inca din 2010 luna a 3 -a, vreau ca incepand de luna viitoare adica de pe data de 01-06-2011 sa incep serviciu si as dori sa stiu daca mi se poate interzice in vreun fel sa ma intorc si in baza carei legi voi primi acel stimulent de 100 de lei pentru creterea copilului odata ce imi este incetata plata pentru creterea coplului si ce documente trebuiesc duse de catre celalant parinte in situatia in care cel in cauza nu lucreaza si nu a beneficiat de CCI ,cu maxima consideratie tin sa va multumesc anticipat[/i
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:13, 12 Mai 2011
VA PUTETI INTOAREC LA MUNCA DAR NU PRIMITI NICI UN STIMULENT PT CA ATI BENEFICIAT DE LEGEA VECHE CU 2 ANI IAR ACEL STIMULENT DE 100 LEI S-A TRANSF IN 5-- LEI DAR SE APLICA NUMAI PT PERS CE BENEF DE CCC DP IAN 2011 SI SE REINTORC LA SERV INAINTE DE IMPLINIRE COPIL 1 AN
1. Deoarece copilul este nascut inainte de 01.01.2011 vi seaplica OUG148/2005 care spune, la art.3(4) ca veti primi un stimulent lunar de 100 lei pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului. Suma va este platita tot prin Primarie, asa cum vi s-a platit indemnizatia pentru CCC.
2. Nu vi se va cere nimic de la celalalt parinte. Dvs. faceti cerere catre angajator de incetarea a suspendarii contractului individual de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
3. Apoi mergeti la Primarie, unde ati depus dosarul pentru CCC, si completati o cerere de suspendare a indemnizatiei pentru CCC si duceti o copie dupa cecizia angajatorului de reluare a activitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa intrerup ccc si sa ma angajez la alta firma cristinabuzatu cristinabuzatu Sunt in concediul crestere copil din aprilie 2011 si vreau sa il intrerup pt a ma angaja la alta firma , insa nu stiu exact ce anume sa fac.As dori daca ... (vezi toată discuția)
Suspendare ccc pana la 1 an raluca ionita raluca ionita Situatie: - In timp ce se afla in Concediul de Crestere a Copilului pana la varsta de 1 an, un parinte primeste o oferta de job pe care nu o poate refuza. ... (vezi toată discuția)
Procedura intoarcere la serviciu din concediu crestere copil Bubinubi Bubinubi Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu pasii de urmat pentru a intra in posesia stimulentului in cazul intoarcerii la lucru inainte de implinirea celor 2 ani ... (vezi toată discuția)