avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Vreau sa intrerup CCC si sa ma angajez la alta firma
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Vreau sa intrerup CCC si sa ma angajez la alta firma

Sunt in concediul crestere copil din aprilie 2011 si vreau sa il intrerup pt a ma angaja la alta firma , insa nu stiu exact ce anume sa fac.As dori daca puteti sa imi da-ti exact pasii pe care trb sa ii urmez .
Multumesc !
Puteti sa solicitati incetarea suspendarii CIM pentru CCM, apoi incetarea activitatii si apoi angajarea la noua firma.In situatia in care realizati venituri din salarii trebuie sa renuntati la indemnizatia pentru CCM. Atentie! Incetarea activitatii la primul angajator nu este obligatorie, putand avea mai multe CIM, fara a incalca legea.
1. - Trebuie sa faceti incetarea contractului individual de munca (CIM) la primul angajator deoarece acolo apareti ca fiind in concediu crestere copil (CCC) si nu se poate sa fiti in acelasi timp si in CCC si sa obtineti si venituri din salarii.
- Pentru asta faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii si, cu aceeasi data, faceti o cerere de incetare a CIM cu acordu partilor (art.55b din Codul muncii).

2. Incheiati CIM cu al doilea angajator si apoi, cu o copie dupa CIM, mergeti la Primarie, unde ati depus actele pentru CCC, si completati o cerere de suspendare a CCC.

3. Apoi, daca veti dori, veti putea relua CCC.
@ tudorvaleriu

Eu observ ca utilizatoarea @cristinabuzatu doreste sa se angajeze la alta firma,nu si sa intrerupa CCC. Inteleg ca ar vrea sa se intoarca in campul muncii la noua firma si sa renunte la CCC.
In acest caz ar putea sa mearga la noul ei loc de munca si sa primeasca si un stimulent de insertie de 500 lei pana la implinirea de 2 ani a copilului. !?
Tarzan2012:

1. @cristnabuzatu a scris:
Sunt in concediul crestere copil din aprilie 2011 si vreau sa il intrerup pt a ma angaja la alta firma...

2. - CCC nu inceteaza decat in conditiile prevazute in lege, pana atunci acesta se suspenda.
- Adica nu poti renunta la CCC, poti doar sa-l suspenzi.

3. Poate beneficia de stimulentul de insertie numai daca a optat pentru CCC pana la 1 an.

4. Va rog sa interveniti numai atunci cand sunteti sigur de raspuns, aveti si baza legala si cunoasteti procedura pentru ca altfel derutam pe cel care ne-a cerut ajutorul!
@tudorvaleriu

Inteleg ce spuneti,si eu sunt de acord sa nu derutez pe cineva,dar am inteles clar ca @cristinabuzatu doreste sa inceteze CCC ptr a se angaja la o alta firma. Daca asa stau lucrurile,eu am inteles ca doreste sa se transfere la alt loc de munca,dar mi se pare ciudat sa renunte si la stimulentul de insertie de 500 lei,de aceea am considerat ca @cristinabuzatu ar dorii sa mearga la munca,la alta firma dar si sa ia stimulentul de insertie.

In sfarsit am intels situatia,si uneori consider ca si utilizatorii ar trebui sa stie exact ce vrea si ce intrebari sa puna ptr a fi ajutati.

Scuze tuturor.......ATENTIE LA NEATENTIE !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenirea la munca inainte de implinirea celor 2 ani optati pt ccc! denisa25 denisa25 Buna ziua! Am nascut in data de 19 .10.2012. Am optat pentru 2 ani la CCC. Ar trebui sa ma intorc la munca in data de 19 .09.2014.sunt nevoita sa ma ... (vezi toată discuția)
Lndemnizatie pentru cresterea copilului alinalucascris alinalucascris Buna.As avea o intrebare:momentan sunt in concediu pentru cresterea copilului,iar la inceputul acestuia am optat pentru varianta de 2 ani.Insa acum cand ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie florinape florinape buna seara as dori sa.mi spuneti daca se poate eu am fost reprimita in campul muncii inainte ca fetita mea sa implineasca varsta de un an de zile am optat ... (vezi toată discuția)