avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stimulent de insertie

buna seara as dori sa.mi spuneti daca se poate eu am fost reprimita in campul muncii inainte ca fetita mea sa implineasca varsta de un an de zile am optat pentru stimulentul de insertie insa doresc sa/mi schimb locul de munca si sa ma angajez la o alta firma iar pe langa asta sa imi fac si un pfa in aceste conditii pierd stimulentul de insertie? si doresc sa va mai intreb care este suma stimulentului 500 plus 200alocatia = 700 ron sau 500 cu tot cu alocatie_? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:41, 31 Ianuarie 2013
Stimulentul de insertie se acorda,ca si in cazul concediului pentru cresterea copilului pana la 2 ani sau 3,dupa caz,persoanelor care au platit impozit catre stat pe o perioada de 12 luni consecutiv,anterior nasterii copilului.
Daca schimbati locul de munca stimulentul nu se intrerupe si este in cuantum de 500 RON.Alocatia de 200 Ron se acorda separat in ambele cazuri.
Va multumesc foarte mult ma bat de acesta problema deoarece angajatorul meu mi.a spus ca nu pot sa imi intrerup activitatea la firma lui si sa reincep in alta parte plus sa.mi fac un pfa deoarece pierd stimulentul de insertie care dupa parerea lui este 300 ron plus alocatia de 200 ron
1. - Stimulentul de insertie se acorda numai daca aveti venituri din salarii sau din activitati independente in orice loc de munca.
- Cred ca angajatorul dvs. nu vrea sa piarda ca salariat si de aceea va spune neadevaruri.

2. Stimulentul de insertie este de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.

3. Alocatia de stat pentru copii (de 200 lei lunar) nu are nici o legatura cu stimulentul de insertie si se acorda chiar daca nu aveti un loc de munca sau un venit.
va rog sa.mi spuneti la ce autoritati sa ma adresez---zice ca trebuie sa ma angajeze dupa ce a implinit copilul un an am aflat acum ca nu mi.a facut reangajarea...copilul meu implineste 1 anisor in 3 februarie( adica duminica) si maine ar fi ultima zi de angajare si nu vrea sa ma inteleaga va rog sa ma ajutati carei autoritati trebuie sa ma adresez?
va mai intreb...pot sa prelungesc dosarul de ccc pentru inca un an?

Alte discuții în legătură

Revenire din concediu de crestere copil soricanicoleta soricanicoleta daca revine mai repede din concediu de crestere copil ce acte trebuie sa i se intocmeasca si mai beneficiaza de ceva pana la implinirea varstei de 2 ani ? (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie TRIF magda TRIF magda Daca un tata a optat pentru concediu crestere copil pana la 1 an beneficiaza de indemnizatia de insertie pana la 2 ani? in ce conditii si ce trebuie sa faca in ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie BiancaSarchizian BiancaSarchizian Buna ziua, Am vazut ca mai exista o discutie cu acest topic insa nu imi este clara urmatoarea problema: intoarcerea la locul de munca cu \\"înainte de ... (vezi toată discuția)