avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stimulent de insertie

buna seara as dori sa.mi spuneti daca se poate eu am fost reprimita in campul muncii inainte ca fetita mea sa implineasca varsta de un an de zile am optat pentru stimulentul de insertie insa doresc sa/mi schimb locul de munca si sa ma angajez la o alta firma iar pe langa asta sa imi fac si un pfa in aceste conditii pierd stimulentul de insertie? si doresc sa va mai intreb care este suma stimulentului 500 plus 200alocatia = 700 ron sau 500 cu tot cu alocatie_? Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:41, 31 Ianuarie 2013
1. - Daca ati optat pentru CCC pana la 1 an si reluati activitatea inainte sa implineasca copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copiluil 2 ani.
- Daca optiunea initiala a fost de CCC pana la 1 an nu mai puteti sa schimbati aceasta optiune si sa cereti CCC pana la 2 ani.

2. - Pe perioada cat ati fost in CCC ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati activitate si nu primeati salariu.
- Acum angajatorul nu trebuie sa va faca reangajare ci sa emita o decizie de incetare a suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM.
- Cu o copie dupa aceasta decizie mergeti la Primarie (unde ati depus actele pentru CCC) si solicitati stimulentul de insertie.

3. - Fiti atenta inca ca pe decizie dara reluarii activitatii sa fie inainte de ziua in care copilul implineste 1 an, adica inainte de 3 februarie.
- Dvs. trebuie sa faceti o cerer catre amngajator prin care sa solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM, incepand cu data de 1 februarie.
- Faceti cererea in dublu exemplar si pe exemplarul dvs. luati un numar de inregistrare.

4. Daca nici asa nu vrea faceti o sesizare la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire din concediu de crestere copil soricanicoleta soricanicoleta daca revine mai repede din concediu de crestere copil ce acte trebuie sa i se intocmeasca si mai beneficiaza de ceva pana la implinirea varstei de 2 ani ? (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie TRIF magda TRIF magda Daca un tata a optat pentru concediu crestere copil pana la 1 an beneficiaza de indemnizatia de insertie pana la 2 ani? in ce conditii si ce trebuie sa faca in ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie BiancaSarchizian BiancaSarchizian Buna ziua, Am vazut ca mai exista o discutie cu acest topic insa nu imi este clara urmatoarea problema: intoarcerea la locul de munca cu \\"înainte de ... (vezi toată discuția)