avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Calcul vechime 5 ani
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Calcul vechime 5 ani

In situatia in care o persoana este consilier juridic timp de 7 ani, dupa care urmatorii 4 ani lucreaza pe alt post ce nu este de specialitate juridica si deci nu se vor lua in calculul vechimii in specialitate juridica, poate sustine la un moment dat examen de admitere in magistratura? Din cate stiu, legea cere existenta celor 5 ani vechime in specialitate juridica, fara a specifica faptul ca in momentul sustinerii examenului de admitere in magistratura sa fie necesar ca cel care candideaza sa mai fie incadrat pe o astfel de functie. Gresesc?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:52, 21 Iulie 2008
Cei 5 ani de vechime in speciliate juridica trebuie impliniti la data sustinerii testului de promovare, legea nu distinge daca la momentul sustinerii acestui test grila concurentul trebuie sau nu sa ocupe o functie care sa impuna o specialitate juridica
La data sustinerii examenului de admitere in magistratura trebuie sa indeplineasca conditia respectiva, 5 ani vechime in specialitate juridica. Legea nu mentioneaza daca la data sustinerii examenul trebuie sa fie sau nu incadrat pe o astfel de functie.
Nu gresiti.
Multumesc foarte mult!
subliniez si eu cu ceea e am convins un coleg:
vechimea de 5 ani in domeniu juridic trebuie avuta la data examenului.
si s-a inteles ca nu se conditioneaza de activitatea juridica in acest moment
marian.isvoranu a scris:

subliniez si eu cu ceea e am convins un coleg:
vechimea de 5 ani in domeniu juridic trebuie avuta la data examenului.
si s-a inteles ca nu se conditioneaza de activitatea juridica in acest moment

:offtopic: Interventie moderator
Ne-am dori sa se scrie si cu respectarea gramaticii si sintaxei limbii romane, dar uneori intelegem ca suntem un forum si nu aula Academiei Romane. Exprimarea scrisa este, prin definitie, mai complexa decât cea orala si, prin urmare, încearca sa te faci înteles prin ceea ce scrii. - extras din Regulament :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura consilier juridic veratena veratena este vreo diferenta intre a avea vechime ca si cons.jur.si a fi inregistrat la UCJR?In sensul:ma pot folosi de aceasta vechime pt a intra in Magistratura, fara ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca/specialitate zerognost zerognost 1. Cum socotim vechimea in specialitate juridica, necesara pentru a sustine examenul de intrare in magistratura pe baza vechimii (5 ani) ? -E necesar ca ... (vezi toată discuția)
Declaratie pe proprie raspundere ca nu exista intreruperi in activitate pin pin Buna ziua, pentru a participa la concursul organizat de catre CSM consilierii juridici trebuie sa aiba o vechime de cel putin 5 ani.... In cazul in care ... (vezi toată discuția)