avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ce se intampla daca nu vreau reabilitare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ce se intampla daca nu vreau reabilitare

Asociatia de locatari al blocului a decis ca doreste reabilitarea blocului pe cale privata (adica fara programul primariei). Intrebarea mea este care sunt cheltuielile pe care trebuie sa le suportam in mod obligatoriu daca nu vrem sa participam la reabilitare (vopsit, etc.)?
Daca este vorba de acea tabla pusa deasupra izolatiei termice pentru a impiedica apele meteorice sa se infiltreze pe dupa izolatie va spun sigur ca nu sunteti obligat sa participati la plata acesteia pentru ca dvs. nu va aduce nici un folos iar cine a pus-o acolo sigur nu a facut acest lucru pentru binele dvs. fara sa va intrebe.Deci daca apare pe lista de plata aceasta cota refuzati plata. Amintiti-i presedintelui ca banii sunt in buzunarul dvs.si ca acel debit nu va fi niciodata achitat si va ramane agatat ca suma pana se va prescrie.
@johnpescar, de ce esti asa de sigur pentru sfatul de mai sus?
Prietene, dai cu presupusu' , tare de tot!
Daca s-a facut o lucrare pe spatiul comun - nici nu ma intereseaza unde (ati, lift, perete exterior, trotuar, etc.), daca asa s-a hotarat, gata, nu mai discutam, altfel ne mutam la casa pe pamant si hotaram singuri, ca da, este nevoie de ceva care sa protejeze peretele de apa provenita din precipitatii, altfel cade izolatia... Las-o balta, ca inveti omul sa faca bazaconii!
Pai tabla aceea se pune peste acea izolatie termica din polistiren si este proprietatea celui care a executat acea anvelopare(proprietarul apartamentului).

Daca este vorba de tabla de la aticul blocului, ea trebuie platita pentru ca este parte comuna a blocului. Despre alte bucati de tabla folosite prin partile comune nu cunosc.

Eu nu dau cu,, presupusu' tare de tot'' doar raspund la obiect celui care intreaba.Scurt si la obiect a.i. userul sa inteleaga ceva . Cine ocoleste raspunsurile scrie de parca nu intelege intrebarea .:coffee:
Ultima modificare: Vineri, 13 Mai 2011
johnpescar, utilizator
Am si eu o intrebare: fatada blocului nu este tot parte comuna?
Reabilitarea ei trebuie suportata de toti, nu doar de unii, ca sa nu mai arate blocurile ca drumurile din romania (pline de gropi si/ sau plombe)

Daca decizia e luata in AG cu numar statutar de voturi si mai este si legala, cum adica sa se impotriveasca minoritatea?
Atunci de ce sa nu ne alegem de capul nostru ca nu mai vrem sa platim admin? sau ingrijitorul? sau comitetul?
Aici nu este vorba de o suma mica ci de 60 de milioane lei vechi. Asa nu cred daca dumneavoastra v-ar placea sa vina cineva si sa va scoata acesti bani din buzunar, mai ales ca in programul primariei ar costa 20-25... Raspuns inca nu am primit la intrebare : exista vre-un cadru LEGAL care sa reglementeze aceasta chestiune?

Alte discuții în legătură

Obligatii? ContSters220737 ContSters220737 Buna seara.Pentru niste familii cu venituri financiare mici, la intrebarea ce o pun in numele lor,rog un raspuns.La lucrarile de reabilitare termica si ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica danpin69 danpin69 Salut, Doresc sa stiu daca partile laterale ale unui bloc cu doua scari de forma dreptunghiulara, sunt considerate parti comune?(pe aceste laterale nu exista ... (vezi toată discuția)
Izolatie bloc Turnus Turnus Buna ziua.Stau la parter si am izolat cu polistiren de 10 cm. si as dori sa stiu daca ma poate obliga asociatia de locatari sa platesc la izolarea blocului (vezi toată discuția)