buna ziua. as dori sa va expun succint problema mea si daca se poate sa-mi dati un sfat.
am luat de la banca x in luna februarie 2009 un credit pentru nevoi personale fara ipoteca in valoare de 20 mii de euro pe o perioada de 7 ani, fiind necasatorit. am platit rata pana in luna noiembrie 2009 dupa care am ramas fara serviciu. am instiintat banca de acest lucru si am cerut o amanare la plata de 6 luni, evident neacordata.
in luna februarie 2010 am mai platit o parte din restanta acumulata din noiembrie dupa care nu am mai avut de unde plati.
Banca m-a contactat telefonic de mai multe ori in aceasta perioada insa le-am spus ca nu am venituri, lucru care se poate verifica si la ANAF, declarand venit 0 pe anul 2010.
In contractul cu banca scrie ca eu garantez creditul cu toate veniturile mele prezente si viitoare precum si cu bunurile mobile si imobile in caz de neplata. Eu nu am niciun bun mobil si imobil pe numele meu si in prezent niciun venit.Locuiesc intr-o casa pe care sotia a cumparat-o cu un credit cu ipoteca prin 2007, inainte sa ne casatorim , care expira in 30 ani.
In prezent datoria mea la banca x este de cateva mii de euro pe care banca ma tot suna ca trebuie s-o platesc, insa nu a inceput nicio actiune de executare silita impotriva mea si niciun alt demers sa-si recupereze banii in tot acest timp.
Intrebarea mea este: ce poate sa-mi faca banca daca eu sa zicem ca tot nu voi avea venituri si bunuri de orice fel pe numele meu? poate intreprinde alte demersuri, ca de exemplu s-o oblige pe sotie sa plateasca sau sa ma dea in penal?
va multumesc
nu va plati sotia si nici nu infaptuiti o fapta penala nedandu-le banii.
nu puteti cumpara insa nici bunuri de valoare nici pe numele dvs, nici pe numele sotiei, ele putand fi executate silit. (daca doriti sa achizitionati un bun, divortati intai si sa cumpere fosta sotie, insa bunul va fi al ei)
va vor pune poprire pe venituri cand le veti avea, sau daca veti mosteni ceva bunuri, le vor executa pe acelea
multumesc pentru raspuns. inca o intrebare daca se poate: pe la ce varsta pot pune bunuri pe numele copilului, tot ca sa evit executarea silita pe numele meu? copilul are acum 3 ani.
Dvs. nu puteti fi executat pentru ca nu aveti personal nimic pe numele dvs. si nici venituri din salarii, iar sotia nu poate fi executata cu bunurile ei pentru ca la data achizitionarii creditului nu erati casatoriti.
Un lucru important, trebuie sa stiti ca in februarie 2013, cand se implinesc trei ani de la ultima plata, datoria se prescrie, daca nu exista o forma de executare silita asupra dvs, (si deocamdata nu exista).
Poate contracta orice persoana ce nu este declarata incapabila (art. 949 Cod Civil).
Sunt incapabili de a contracta: minorii, interzisii, si in genere toti aceia carora legea le-a prohibit anumite contracte (art.950 Cod Civil).
Adica dupa 18 ani.
multumesc domnule consilier..m-ati lamurit. treaba cu prescrierea datoriei nu o stiam..insa la cum au inceput cu telefoanele si adresele sa le platesc banii, ma indoiesc ca vor astepta prescrierea.
multumesc pentru explicatii.
Minorul poate dobandi pe numele sau bunuri imobile la orice varsta, singura conditie este ca trebuie numit un curator care sa-l reprezinte (daca are pana in 14 ani) sau sa-l asiste (daca are peste 14 ani) la semnarea contractelor de vanzare cumparare. Pentru aceasta, trebuie sa va adresati Autoritatii tutelare din cadrul Primariei unde are domiciliul minorul.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Bilet la ordin
alin1972
Am contractat un cretit imobiliar ca si PFA, cu ipoteca de rangul I in favoarea bancii Transilvania ,plus \"un bilet la ordin stipulat fara protest avalizat ... (vezi toată discuția)