avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Practician in insolventa stagiar - incompatibilitate
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Practician in insolventa stagiar - incompatibilitate

OUG 86/2006 prevede la art. 28 astfel :
(1) Exercitarea profesiei de practician în insolvenţă este incompatibilă cu:
a) activitatea salarizată în cadrul altor profesii, cu excepţia celor a căror compatibilitate este prevăzută la alin. (2);
b) ocupaţiile care lezează demnitatea şi independenţa profesiei sau bunele moravuri;
c) lipsa sau limitarea capacităţii de exerciţiu, în cazul persoanei fizice;
d) exercitarea calităţii de notar public sau executor judecătoresc.
(2) Exercitarea profesiei de practician în insolvenţă este compatibilă cu: a) activităţi şi funcţii didactice în învăţământul superior juridic sau economic;
b) calitatea de avocat, expert contabil, contabil autorizat, evaluator, auditor financiar, arbitru, mediator, conciliator, expert financiar şi expert tehnic judiciar, care lucrează în interiorul profesiei lor.

Este obligatoriu ca un practician in insolventa stagiar care este concomitent si expert contabil si consultant fiscal sa renunte la statutul de salariat la inceputul stagiului ? Cum se interpreteaza ,, lucreaza in interiorul profesiei lor ''?

Multumesc anticipat

Alte discuții în legătură

De la contabil la lichidator? sonrisa sonrisa Care este drumul de parcurs de la contabil la lichidator autorizat? Am terminat facultatea de contabilitate, am experienta de 15 ani in contabilitate (am ... (vezi toată discuția)
Partener in sprl costi_81 costi_81 buna ziua, mi s-a propus sa fiu partener intr-un sprl, cu 1 %. ce as avea de pierdut si ce de castigat? nu as vrea sa \"ma bag\" in ceva si apoi sa am ... (vezi toată discuția)
poti profesa ca avocat si contabil in acelasi timp? IrinaAlexa IrinaAlexa Buna ziua Poti sa fii avocat si contabil in acelasi timp? Multumesc (vezi toată discuția)