avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietate comuna sau nu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietate comuna sau nu

Sotul meu a cumparat cu 2 ani inaintea casatoriei un teren, iar cu 2-3 luni inaintea casatoriei noastre a scos autorizatia de construire. Casa insa a fost finalizata la trei ani dupa casatoria noastra si am semnat amandoi procesul verbal de receptie. In cartea funciara insa figureaza numai el ca fiind necasatorit, cu toate ca am inscris si procesul verbal.
daca divortam casa va fi considerata bun comun? Am vreo sansa sa mi se atribuie mie casa sau am dreptul macar la despagubiri ptr ce am investit in casa?
Poate sa o vanda fara acordul meu?
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 19:32, 12 Mai 2011
In speta acest imobil reprezinta bun propriu al sotului dvs,si nu poate fi supus partajului in caz de divort.
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2011
andymaurul, utilizator
Chiar daca constructia este ridicata in proportie de 90% in timpul casatoriei noastre?
ce spune domnul consilier este o prezumtie legala.. sarcina dvs si a avocatului dvs este sa o rasturnati si sa dovediti ca respectiva constructie este edificata in proportie de 90% in timpul casatoriei.. un avocat istet va trebuie
avocatPetre a scris:

ce spune domnul consilier este o prezumtie legala.. sarcina dvs si a avocatului dvs este sa o rasturnati si sa dovediti ca respectiva constructie este edificata in proportie de 90% in timpul casatoriei.. un avocat istet va trebuie

De acord cu dvs.,domnule avocat,dar avand in vedere practica instantelor de judecata romanesti...iar daca utilizatorul nu a avut prudenta de a pastra inscrisuri din care sa rezulte contributia sa la ridicarea si finalizarea acestui imobil...in acest caz chiar are nevoie de un aparator istet.Chiar daca ar avea castig de cauza,terenul pe care este construit imobilul este doar bunul propriu al celuilalt sot.
andymaurul, utilizator
Mai exista o posibilitata ca sa fie rasturnata prezumtia legala aratata de Dl consilier, este o actiune (contestatie) impotriva carti funciare, si in motivare aratati ca aveti si Dv. o cota de proprietate asupra edificiului, adica a locuintei, ca probe folositi p-v de receptie si data cand s-a inceput lucrarile de constructie si cand s-au finalizat. Si restul va veni de la sine. Eu va doresc succes..:(
Manole Dumitru, utilizator

Alte discuții în legătură

Carte funciara cladire pe terenul primariei teodorabalan teodorabalan Pot face o carte funciara pe o cladire daca aceasta se afla pe un teren detinut de primarie?Cine trebuie sa faca cartea funciara? (vezi toată discuția)
Drept de superficie dianda dianda Am cumparat un imobil ,constructie si teren, care este grevat cu un drept de superficie in favoarea Enel,asupra unei constructii constand intr-un post ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate gaab gaab Problema mea sta in felul urmator: actuala sotie (deci cea de-a doua) a cumparat un teren ,iar propietare sunt cele doua fete majore pe care le are din ... (vezi toată discuția)