avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata partiala

Buna ziua, v-as ruga sa-mi spuneti daca perioada de 6 ani cat am lucrat ca sef de ferma zootehnica, in perioada 1978-1984 se considera ca numar de ani mai mult de 6, adica daca se ia in considerare la calculul pensiei ca munca grea?
Sunt nascut in febr. 1953 si am cotizat 34 de ani, in aceste conditii cand as putea sa ies la pensie anticipata partiala?
Va multumesc si va rog sa imi dati raspunsul pe adresa de mail.
Cu respect,
V.Jurca.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:13, 13 Mai 2011
Veti putea iesi la pensie anticipata partiala in momentul in care veti avea 35 ani de cotizare, moment in care vi se va reduce varsta de pensionare cu 5 ani.
Daca sunteti nascut in 1953 nu veti putea iesi la pensie mai devreme de 2013, dar cu o reducere substantiala a pensiei.
In cazul in care va lipseste un an v-as recomanda fie sa faceti contract cu casa de pensii si sa mai cotizati pana la completarea stagiului de 35 de ani asta in cazul in care nu aveti un loc de munca in acest moment.
Daca in perioada respectiva (6 ani) activitatea dumneavoastra a fost incadrata in grupa 2 de munca, la cei 6 ani de vechime se mai adauga 1,5 ani, iar in cazul grupei 1 de munca se mai adauga 3 ani.
Deasemenea se scad un anumit numar de ani din varsta minima de pensionare.

www.avocatnet.ro/content/for...
valighitza a scris:
Buna ziua, v-as ruga sa-mi spuneti daca perioada de 6 ani cat am lucrat ca sef de ferma zootehnica, in perioada 1978-1984 se considera ca numar de ani mai mult de 6, adica daca se ia in considerare la calculul pensiei ca munca grea?

Aceasta perioada va fi valorificata de casa de pensii ca perioada lucrata in grupa II de munca numai daca aveti adeverinta emisa de fostul angajator conform Scrisorii Ministerului Muncii nr. 382/MB/08.11.2000. Puteti citi acest document accesand link-ul de mai jos:
www.avocatnet.ro/content/con...
Daca nu puteti sa il vizualizati, apasati pe insiruirea de cifre din dreptul cuvantului "fisier".
Ultima modificare: Vineri, 13 Mai 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata g_flor g_flor sunt nascut in anul 1953 am varsta de 56ani si 6 lunicu vechime in munca de 38 ani din care 20 ani de grupa a doua fara intrerupere in munca .As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta boban81 boban81 Ma poate ajuta cineva sa-mi spuna cand pot iesi la pensie?Sunt nascut in 1953 luna 6 am o vechime de 10 ani la grupa 1,11 ani si 11 luni la grupa 2 si 8 ani la ... (vezi toată discuția)
La ce grupa de munca (din ce lege) se incadreaza zootehnia (sef ferma)? Julia13 Julia13 Mama mea e pensionata si a primit acasa, pentru recalcularea pensiei : Grupa de munca n-a fost luata in calcul deoarce n-a fost prezentat actul normativ cu ... (vezi toată discuția)