avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... La ce grupa de munca (din ce lege) se incadreaza ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

La ce grupa de munca (din ce lege) se incadreaza zootehnia (sef ferma)?

Mama mea e pensionata si a primit acasa, pentru recalcularea pensiei : Grupa de munca n-a fost luata in calcul deoarce n-a fost prezentat actul normativ cu care a fost acordat grupa de munca/ anexa si procentul acordat.pt persoanele care au lucrat in zootehnie-sef ferma. Am gasit Legea 50/1990 dar nu e specificat in niciuna din anexe grupa de munca sef ferma(zootehnie) si nu stiu unde sa mai caut.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 04:04, 1 Octombrie 2011
Scrisoarea Ministerului Muncii nr.392/08.11.2000
Accesati link-ul de mai jos si cititi Scrisoarea Ministerului Muncii nr. 382/MB/8.11.2000 referitoare la incadrarea in grupa II de munca a activitatilor si categoriilor profesionale din agricultura:
www.avocatnet.ro/content/con...

Inteleg ca mama a primit adeverinta de la fostul angajator, dar acesta n-a scris in adeverinta nici Ordinul nr. 50/1990, nici Scrisoarea nr. 382/8.11.2000, deci nu este trecut temeiul legal in baza caruia a lucrat in grupa II de munca. Mama dvs. trebuie sa-i solicite angajatorului o noua adeverinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa a ii-a de munca in agricultura mihay75 mihay75 la ce articol se gaseste meseria de sudor in agricultura din legea 50/90 pentru iesirea la pensie (vezi toată discuția)
Activitatea in grupa de munca pentru un inginer zootehnist badila badila Care este grupa de munca si procentul in cazul unui inginer zootehnist, ca sef ferma in perioada 1984 -1990 si daca se poate modelul de adeverinta. (vezi toată discuția)
Scrisoarea mmps 382/mb//2000 moshulica moshulica Poate sa ma ajute cineva cu textul scrisorii MMPS 382/MB/08.11.2000 ? CJP mi-a respins cererea de pensionare pentru limta de varsta invocand acest document. ... (vezi toată discuția)