avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cheltuieli deductibile - diurna?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cheltuieli deductibile - diurna?

Buna seara,
tocmai mi-am infiintat un PFI - profesii libere. Sediul meu in Iasi, sediul firmei cu care am incheiat contract de prestari servicii in Vaslui. Stiu ca nu se mai deduce benzina folosita la transport, dar am inteles ca imi pot face ordine de deplasare cu o anumita suma la diurna.
Care sunt exact conditiile pt ca aceasta diurna sa intre in categoria cheltuielilor deductibile? ma refer la:
- distanta dintre cele 2 sedii - exista un nr minim de km?
- durata deplasarii - 5, 7 sau mai multe ore?
- suma maxima de diurna?
- un procent maxim din venitul brut/net care sa fie reprezentat de totalul diurnelor/an ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: bogeanua , utilizator 12:01, 15 Mai 2011
Sunteti salariat cu CIM la acest PFI ?
Nu. Am carte de munca la o institutie, si pe langa asta mi-am infiintat PFI-ul, lucrez cu diverse firme cu contract de prestari servicii.
In aceasta situatie nu puteti beneficia de diurna.Doar cheltuieli de deplasare puteti deconta pe PFA .Studiati si Codul fiscal sa va lamuriti care sunt ch deductibile in cazul unui PFA.
M-am lamurit cu restul cheltuielilor deductibile, doar asta cu deplasarea e in ceata. Stiu ca pot deconta bilete de maxitaxi sau tren, dar nu e cazul pt ca ma deplasez cu masina, stiu ca nu pot deconta benzina, dar tot nu pricep de ce nu ma pot delega eu pe mine si sa-mi dau diurna.
V-am raspuns mai sus.Pt ca nu aveti calitatea de angajat cu CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare deplasare in strainatate pfa break_noon break_noon Sunt PFA, si am contract cu o firma din Germania. Cei de acolo imi cer, mai mult sau mai putin regulat (o data la 1-2 luni) sa merg la ei, pentru discutii ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli deplasare pfa lianar lianar Buna ziua, Sunt PFA-cod CAEN 7490 si prin natura activitatii efectuez destul de multe deplasari in tara (cca.10 zile pe luna) Va rog sa-mi spuneti daca pot ... (vezi toată discuția)
Deducere cheltuieli pfa albinuta79 albinuta79 Buna ziua, As dori sa stiu daca in cazul deducerii cheltuielilor PFA exista vreo limita procentuala maxima raportata la incasari. Am auzit vehiculandu-se ... (vezi toată discuția)