avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Fond reabilitare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Fond reabilitare

Daca am fond de reabilitare a blocului de 900 lei , doresc sa vand apartamentul , de la cine as putea sa recuperez acest fond , de la noul proprietar sau de la asociatie ?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:00, 13 Mai 2011
de la asociatie
Nu este prevazut de normele in vigoare retinerea "fondului de reabilitare a blocului"
Interesati-va concret sa nu fie vorba despre fondul de rulment,care se poate recupera cu ocazia mutarii din imobil
Atentie insa asupra aspectului ca intretinerea se achita pentru luna anterioara,dvs ramanand cu restanta pentru luna in care va mutati ;aveti posibilitatea sa negociati cu asociatia de proprietari lasarea fondului in contul cotei de intretinere luna
Reabilitarea s-a facut?
Nu , reabilitarea nu s-a facut , urmeaza , iar eu ivand apartamentul si nu am gasit intelegere nici la asociatie , nici la noul proprietar ,
Acest fond dvs. trebuie sa-l recuperati de la cumparator, deci mariti pretul cu suma predata la asociatie, fondul de reabilitare (pana la urma este un fond de reparatii) se transfera noului proprietar.
Lege prevede ca numai fondul de rulment poate fi recuperat de proprietar, daca acesta paraseste asociatia - dar si aici, depinde de intelegerea cu cumparatorul. Oricum in aceaste situatii, trebuiesc intocmite documente de ”transfer” intre proprietari, vizate de as. prop. a sumelor respective in asa fel incat sa nu fie nici-un dubiu despre proprietarul de drept al acestor sume.

Alte discuții în legătură

Fond rulment transferat in alt cont tudorflorin tudorflorin Buna ziua ! Va rog frumos sa imi spuneti daca peretii din dreptul apartamentului meu sunt considerati parte comuna si daca este legal ca Asociatia de ... (vezi toată discuția)
Restituire fond de reparatii la data vanzarii apartamentului lavi_i lavi_i Buna ziua, In urma cu cateva zile am vandut un apartament care face parte dintr-un bloc care are o Asociatie de Proprietari. Am cerut Presedintelui Asociatiei ... (vezi toată discuția)
Restituire fond reabilitare termica cepuchm cepuchm Buna ziua, Va deranjez cu o problema pe care o am cu administratorul blocului in care am locuit in legatura cu fondul de reabilitare termica. Am avut un ... (vezi toată discuția)