avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sunt obligata sa platesc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sunt obligata sa platesc

Administratorul blocului a acumulat un sold de 2 mil.Cei de la RADET ne-au comunicat ca vor opri furnizarea apei.Drept urmare noul administrator si cu ceilalti membri din comitet ne obliga ca in fiecare luna sa platim cate 60 ron.Refuz sa platesc ce a furat vechiul administrator,si nu imi primeste intretinerea la zi pe motiv ca nu vreau sa platesc cei 60 ron.In cazul asta ce pot sa fac ,nu exista nici o lege care sa ma oblige sa platesc ce a furat altul.Tin sa precizez ca mai sunt 17 familii care nu au platit cei 60 ron si ne-a trecut ca restantieri,in cazul asta daca nu-mi primeste banii timp de cateva luni ma poate da in judecata si de ce?ca nu a vrut el sa-mi incaseze banii?CE POT SA FAC?MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: maiam , utilizator 12:32, 3 August 2008
In ceea ce priveste refuzul de a incasa banii, aceasta nu este o practica OK, chiar daca ar fi sa vi se considerea aceasta ca o plata partiala. Ca sa evitati contactul cu dl. de la As. puteti face plata direct in contul asociatiei sau cu mandat postal, pentru a nu acumula penalitati. In ceea ce priveste hotararea de a achita 60 de ron lunar, inainte de a trage o concluzie este important de stiut daca la nivelul as nu s-a luat cumva vreo hotarare in acest sens. Va puteti adresa As cu o cerere prin care sa solicitati sa vi se comunice temeiul legal in baza caruia se solicita aceasta suma lunar. In masura in care nu exista un asemenea temei legal, puteti sa actionati As in judecata.
Aceste demersuri nu vor impiedica insa RADET-ul sa va sisteze furnizarea apei, caci probabil s-au acumulat o serie de debite. In mod normal la sedintele As ar fi trebuit sa se discute aceste probleme, sa se analizeze cum s-a acumulat ac debit si care sunt solutiile de adoptat. Daca obtineti mai multe informatii, va stau la dispozitie cu alte rsapunsuri.
Care este stadiul cercetarilor intreprinse impotriva fostului admnistrator?? I s-au sechestrat bunurile??
E important de stiut, intrucat, in final, acesta trebuie sa suporte paguba .
Am cerut sa-mi spuna in baza carei legi nu-mi primeste banii si pe deasupra mai sunt si obligata sa platesc ce au furat altii.Mi-a raspuns sec "asa a spus primaria"deci nu mi-a dat scris nimic.Administratorul vechi are dosarul facut la politie ,casa n-o mai are pe numele lui,deci ce sa fac sa astept pana cand,ca in tara asta toate stau pe loc.Cum pot afla contul asociatiei?VA MULTUMESC
2 milioane de RON????????? RADETUL nu suporta o asemenea datorie fara sa va fi inchis apa pana acum. Ati vazut somatia RADET? Daca lucrurile stau asa cum le-ati expus pana una alta trebuie sa platiti cei 60 RON lunar pana la stingerea datoriei fata de RADET daca doriti sa mai aveti apa calda si caldura la iarna si asta numai pentru faptul ca RADET are contract de furnizare apa calda si caldura cu....ASOCIATIA, nu cu administratorul si nici cu presedintele, persoane fizice trecatoare prin aceste functii. Banii vi se vor inapoia atunci cand acest debit va fi recuperat de la administrator (daca va fi recuperat.....!!!!). Este un sfat fix pe care vi-l dau. Suma de 60 RON, daca nu o platiti, chiar in cazul in care veti plati prin mandat postal, va ramane in restanta Dv. si cumulat luna de luna aceasta suma se va penaliza, veti plati bani in plus si pana la urma veti ajunge sa fiti data in judecata pentru recuperarea restantelor. Parerea mea este ca trebuie sa va pastrati calmul si sa intelegeti ca nu orice credeti Dv ca este drept (si in cazul Dv. aveti dreptate!!!) se si poate rezolva pe loc si in favoarea Dv. Procesele de recuperare a unor sume imense dureaza ani de zile si in acest timp Dv trebuie sa va si spalati si sa va si incalziti (iarna). Si in al doilea rand aceasta nefericita intamplare trebuie sa va faca mai vigilenti si mai responsabili, atat pe administrator, presedinte, CENZOR, cat si pe Dv. ca locatari. Sa cereti in fiecare luna sa vi se arate "Situatia platii facturilor", in cazul in care si atata timp cat nu aveti incredere in cenzor. Este invatatura pe care trebuie sa o trageti. Platiti cei 60 RON chiar daca asta vi se pare o nedreptate, daca vreti sa aveti apa calda si caldura. Cu RADETUL nu se poate juca nimeni. Ma mir ca exista aceasta datorie la ei!!!!!!!!!!!!!!
stimata ..elga...observ felul conciliant al unui presedinte..in dvs...platiti ..ca vi se v a da inapoi..De ce sa nu plateasca presedintele,comitetul,cei care au facut angajari... care aveau in atributii discutarea lunara a listelor de plata, a bunului mers al asociatiei.De ce sa plateasca un lucru pe care l a mai platit odata?

Alte discuții în legătură

Datorii radet maria_gorgan maria_gorgan Buna seara,va rog sa ma ajutati cu un raspuns! Locuiesc intr-un bloc cu mari probleme,dar cea mai grava dintre ele este o datorie veche la Radet,datorie ce o ... (vezi toată discuția)
Dreptul la apa calda sau la apa rece Badeaic Badeaic buna ziua! fac parte dint-o asociatie de locatari in care sunt cuprinse doua scari de bloc. apa rece ne este furnizata de apanova, iar cea calda de catre ... (vezi toată discuția)
Datorii furnizor de agent termic cu sistarea furnizarii utilitatii s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. Buna ziua! Am tot incercat sa gasesc un raspuns prin forum, si, desi sunt sigura ca subiectul nu este nici nou, nici unic, nu am gasit, asa ca o sa incerc sa ... (vezi toată discuția)