avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis retinut pentru depasire neregulamentara
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis retinut pentru depasire neregulamentara

buna ziua, am si eu o nevoie de o informatie pt ca vreau sa stiu mai concret, miercuri seara am fost oprit de o patrula de politie locala , eram la volan , purtam centura , dansii m-au oprit pt depasire pe trecerea de pietoni, toata povestea s-a derulat astfel ... circulam pe blv. Republicii din localitate , din dreapta s-a incadrat un alt autovehicul, eu circulam cu o viteza de aprox. 42- 45km/h sunt incepator si nu ma risc sa ma avant in depasiri sau viteze mari , dar aici am fost nevoit sa-l depasesc oarecum... era liber din contrasens nu venea alt autoturism am semnalizat si dupa ce am trecut de trecerea de pietoni m-am inscris in depasire...am semnalizat revenirea pe banda mea...la cca 300 - 400 m patrula de politie din coltul in care se presupune ca am incalcat trecerea si legea...mai urma o intersectie ei fiind localizati in urmatoarea intersectie , ca distanta nu aveau de unde sa stie concret ca eu am depasit pe trecere , bineinteles nu erau dotati cu camera de filmat sau alt disp. m-au tras pe dreapta , dl. agent mi-a cerut actele la control , a privit catre centura care era pusa. a cerut asisgurare apoi si buletinul , le-a verificat apoi mi-a spus... stiti ce ati facut mai devreme , tinand permisul in maa... am rasp. nu stiu....- " ati depasit neregulamentar" pt aceasta se retine permisul .. a urmat o discutie contradictorie pt ca nu aveau nici un fel de dovada.. plus, nu au oprit martor sau altcv din cate m-am informat dupa aceea...mi-au completat PV. cu contraventia si amenda si mi-au eliberat dovada cu drept de circ. pt 15 zile. in procesul verbal la mentiuni tot dansul mi-a trecut obiectia mea .. a scris : " ma aflam dupa trecerea de pietoni" si gata. fara permis timp de 30 zile. ieri am fost la judecatorie pt contestatie , e prima oara cand ma opreste politia si cand am de-aface cu judecatoria si un avocat. o doamna draguta pe holul judecatoriei m-a intrebat ce doresc. i-am povestit intamplarea si s-a oferit sa ma ajute, am achitat onorariul dansei pt reprezentare .. etc tot ce trebuie in judecata , dansei i-am spus ca vreau sa contest PV. pt ca nu este corect. mi-a explicat mai multe . ce vreau sa stiu, pt ca azi urmeaza sa ma intalnesc cu dansa sa mergem la un grefier pt ca acesta sa-mi elibereze o dovada de contestare (presupun ca asa se numeste) ca sa-mi pot ridica permisul de la politie pana la definitivarea plangerii (cred) si obtinerea sentintei(daca e termenul corect) dansa mi-a spus ca au mai fost cazuri asemanatoare iar domnii agenti nu se prezinta la judecata. eu am martor , prietena care era cu mine in masina . si stiu si domnul cu masina pe care am depasito. cum trebuie sa fac , care este sirul evenimentelor ce ar mai trebui sa fac si cum decurge acest proces, sunt sanse sa-mi recuperez permisul?? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 11:44, 13 Mai 2011
~ Conținut șters la cerere ~
Ca si politia nici dv nu aveti cum dovedi ca aveti dreptate. Dv nu veti putea contesta decat eventualele lor greseli la care justitia rar va da dreptate. Asa ca pt 30 de zile din care 15 aveti dreptul de a conduce nu-i mare lucru. Dar aveti grija ca inainte de expirarea celor 15 zile sa predati permisul pt ca vi se va lungi perioada suspendarii cu inca 30 de zile.
Ultima modificare: Vineri, 13 Mai 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda trecere pe rosu dupa depasirea semaforului pe culoarea verde AdrianCr AdrianCr Buna ziua, Am fost sanctionat cu amenda si suspendarea permisului si amenda in urmatoarea situatie: Ma aflam a 3-a masina la semafor si doream sa virez ... (vezi toată discuția)
Retinerea permisului de conducere pt neoprirea la semnalul agentului Adrian1278 Adrian1278 Salutare tuturor, Ieri seara conduceam dinspre Marriot pe Calea 13 septembrie spre Bd. Libertatii cu prietena langa mine. Era foarte liber, aveam 80-90 la ora ... (vezi toată discuția)
Art. 120, lit. j) din oug nr. 195/2002 surroundead surroundead Buna ziua Ieri, in Vinerea Mare, mi-a fost retinut permisul pe o perioada de 30 de zile. In localitate (Rm Sarat) am intrat in depasirea unui sir de 3 ... (vezi toată discuția)