avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizatie de constructie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizatie de constructie

Buna ziua!
Detin un teren de 1250 mp in Ilfov pe care vreau sa imi construciesc o casa.
Am proiectul casei......care sunt pasii urmatori? Unde trebuie sa ma duc sa iau aceasta autorizatie. Inafara de biroul de urbanism din comuna trebuie sa mai ma duc undeva ?
Care sunt actele necesare dosarului ?
La o casa cu suprafata de 120 mp structura din beton, caramida, fier armat... care sunt taxele percepute obtinerii autorizatiei?
Cu stima si respect,
Elena:)

Cel mai recent răspuns: Gusty29 , utilizator 09:04, 16 Mai 2011
Buna ziua !
Aveti nevoie de certificat de urbanism si de autorizate de constructie ( se vor solicita avizele cerute de lege pe care trebuie sa le obtineti dvs. : mediu , iluminat , gaze , apa , canalizare etc) . Detalii exacte puteti lua de la biroul urbanism din cadrul primariei pe raza careia urmeaza a se edifica imobilul .
Detalii puteti gasi si aici ...[ link extern ] /
Mirela,

Din pc de vedere legal toate cele necesare constructiei ( enumerate de D-ul consilier juridic mai sus ) trebuie obtinute de Proprietar, Dar practic proiectantul este cel care intocmeste acest dosar cu toate trebuintele ( avize,aprobari...etc )
Spui ca ai proiectul..., de unde..?! . Daca ti l-a aratat un proiectant iar tu ai venit cu intrebarea asta pe forum "Drept Civil" #-o eu zic sa renunti la el de indata
Pana la autorizatia de constructie , ai multtt de munca:(( .
Pe langa cererea A.C. trebuie avut la dosar urmatoarele :
a) certificatul de urbanism;
b) dovada titlului asupra terenului si/sau constructiilor;
c) proiectul pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructii;
d) avizele si acordurile legale necesare, stabilite prin Certificatul de Urbanism;
e) dovada privind achitarea taxelor legale.

succes
Stimate Domn,
Relatarea mea de mai sus este incompleta si un pic eronata.
Problema sta in felul urmator:
Am proiectul, a fost facut dosarul de catre un proiectant, am obtinut autorizatia de constructie valabila 2 ani, dupa acesti 2 ani am mai prelungit inca 2 ani.
Cand m-am dus sa fac iarasi prelungire mi s-a spus ca trebuie sa obtin o noua autorizatie deoarece inca o prelungire numai este posibila.
Ce trebuie sa fac ? Pe unde trebuie sa mai unblu si ce acte imi sunt necesare?
....Sau pe baza certificatului de urbanism si a tuturor avizelor(mediu, electricitate etc) deja existente pot face o noua autorizatie?
Cu stima,
Da,
Asta este cu totul alta intrebare.
Din pacate ,la aceasta nu va pot da un raspuns la fel de clar pt ca nu am mai "cunoscut"asemenea situatii.
ma gandesc totusi la 2 aspecte :
1. AC nu se poate obtine mai greu ca inainte ( dispuneti deja de pc. a,b si c enumerate de mine mai sus ) . Posibil sa fi expirat unele avize stabilite prin CU + dovada achitarii taxelor legale
2. Nu inteleg de ce tot prelungiti aceasta autorizatie :( . Faceti acest lucru doar cand veti avea "suport" financiar pt a demara constructia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aprobare garaj marbostgms marbostgms Doresc ca in prelungirea casei (un perete comun) sa-mi construiesc un garaj. Va rog sa-mi spuneti de ce aprobari am nevoie, pentru a nu cadea in abatere, desi ... (vezi toată discuția)
Avize si autorizatii MdenisaL MdenisaL Buna ziua!imi puteti spune ce avize si autorizatii sunt necesare pentru o cladire de locuinte de serviciu pentru strainii ce lucreaza in Romania. Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Constructie fara autorizatie hepicrist hepicrist am cunparat un teren in iasi com miroslava si am costruit o casa si nu am autorizatie de constructie deoarece cind am facut casa terenu era pe extravilan ... (vezi toată discuția)