ma aflu intr-o situatie mai "speciala", intrucat pe parcursul concediului de maternitate care este in desfasurare, s-au desfiintat toate posurile egale cu cel detinut de mine in cadrul companiei, pe motiv de restrucurare a departamentului, presupun. As avea doua intrebari:
1) Care sunt alternativele, la revenirea mea la munca?
2) Este posibil ca, in timpul concediului, sa aplic la un nou post, aparut in cadrul companiei? Au ei obligatia sa ma cheme la interviu, daca ma calific cerintelor?
Aveti dreptul sa solicitati un alt post potrivit pregatirii dvs profesionale.
Reorganizarea judiciara sau falimentul implica si desfiintarea posturilor.
La intoarcerea din concediul pentru crestre si ingrijire copil aveti dreptul sa solicitati un alt post conform pregatirii dvs. daca cel pe care il aveati a fost desfiintat.
Daca nu sunteti de acord cu postul oferit de angajator puteti solicita incetarea contractului de munca si sa va gasiti in alta parte.
Buna,
Sunt inca in concediu de crestere copil si imi puneam cateva intrebari la care nu stiu sa-mi raspund...sunt insa sigura ca voi primi un raspuns de aici....:)
1. Am realizat ca in cartea de munca sunt trecuta ca "functionar economic" desi job-ul in sine era de "product manager" ;
2. dupa intrarea in concediu de crestere copil am terminat facultatea.
Intrebari:
1. Cand voi reveni la munca ce pretentii pot avea in ceea ce priveste job-ul in sine?
2. Daca dau diploma de absolvire facultate sunt obligati sa ma incadreze in cartea de munca cu alta functie? Daca da, care ar fi aceea? O functie care sa aiba legatura cu specializarea din urma facultatii sau o alta functie de nivel superior celei de "functionar economic"?
Mentionez ca este o companie privata.
Multumesc anticipat!
eu am fost luni 07.03.2011 la birou si am facut cerere pt incetarea suspendarii contractului de munca din motiv de concediu maternal pt crestere copil pana la 2 ani si mi-au spus ca firma si-a restrans activitatea la filiala din orasul meu si ca postul pe care il ocupam anterior nu mai exista. am solicitat sa fiu trimisa in somaj, dar am fost anuntata ca as putea primi raspuns favorabil dupa ce ma intorc sa execut perioada de preaviz prevazuta in c.i.m. de 15 de zile. ce ar trebui sa fac in acest caz. ca sa efectuez aceasta perioada ar trebui sa fac naveta in alt oras,iar eu am solicitat somaj pt a mai trece timpul sa-mi pot creste fetita ca apoi s-o dau la cresa inainte de a merge la alt loc de munca. astept un raspuns,va rog.