avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... contract individual de munca cu o societate comerciala ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

contract individual de munca cu o societate comerciala din UE, locul prestarii activitatii fiind in Romania.

Doresc un sfat in urmatoarea problema: situatia mea este urmatoarea - o firma din Germania doreste angajarea mea insa locul meu de munca va ramane in Romania (fara ca firma din Germania sa aiba o filiala sau ceva asemanator pe teritoriul tarii noastre). E posibil ca eu sa am un contract de munca cu acestia si care va fi situatia asigurarilor sociale?
In caz afirmativ, contractul se poate inregistra in Romania?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:37, 7 Iulie 2008
Potrivit art.4 alin.1 din Legea nr.130/1999 republicata, contrcatele individuale de munca incheiate de cetatenii romani cu misiunile diplomatice si cu oficiile consulare straine cu sediul in Romania, precum si cu reprezentantele din Romania ale unor firme, asociatii, fundatii sau organizatii cu sediul in strainatate se inregistreaza la Inspectoratul Teritorial de Munca al Municipiului Bucuresti, respectiv la inspectoratele teritoriale de munca unde isi au sediul misiunile diplomatice, oficiile consulare straine cu sediul in Romania, precum si reprezentantele din Romania ale unor firme, asociatii, fundatii sau organizatii cu sediul in strainatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 130/1999 mihanego mihanego ce modificari au fost aduse Legii 130/1999 ? va multumesc (vezi toată discuția)
Blocare post (interes de serviciu al sotului) cbrescan cbrescan Buna. Daca sotul are un post intr-o institutie europeana, sotia care lucreaza in sectorul bugetar (educatie, titular) isi poate bloca postul ca sa-si urmeze ... (vezi toată discuția)
Accident de muncă,în delegație in olanda,nedeclarat de ei ... Adrian Doru Adrian Doru Accident de muncă,în delegație in Olanda,nedeclarat de ei trimis acasă ne tratat a doua zi după.Ce pot face,ei incalcind toate normele EU și drepturile ... (vezi toată discuția)