avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... suucesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

suucesiune

daca la o succesiune sunt 2 mostenitori, unul a facut cerer de acceptare a succesiunii in termen de 6 luni iar celalalt nu a facut se poate inlatura de la succesiune? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 20:22, 13 Mai 2011
cel care nu si-a manifestat optiunea succesorala in termenul legal de 6 luni de la data decesului lui de cuius, va fi strain de mostenire, deci nu va beneficia de partea care i s-ar fi cuvenit daca ar fi dat declaratia de acceptare in termenul de optiune succesorala.
daca nu a cunoscut decesul, nu a fost anuntat, poate fi repus in termen ( cel ce nu a acceptat )?
Cred ca ar trebui avuta in vedere si acceptarea tacita.
Poate a facut vreun act in acest sens ( a participat la obiceiuri crestinesti, a luat un bun care a apartinut autorului, etc)Nu?
Acum sa nu cumva sa fi deschis dumneavoastra succesiunea asa " pe sestache" caci nu se pune.
vrem sa facem succesiunea, stim amandoi de deces, dar eu nu am facut cererea de acceptare a succesiunii ca nu am stiut ca trebuie sa fac asa ceva, am inteles ca celalalt mostenitor poate prin instanta sa ma inlature de la succesiune.Multumesc

Alte discuții în legătură

Succesiune ynna ynna buna ziua, va rog mult a ma ajutati, am o speta: in urma decesului lui A (in anul 2000) a ramas un imobil si teren aferent; mostenitorii sunt B,C,D - copii ... (vezi toată discuția)
Succesiune prin instanta parisor parisor Buna seara! Discutam despre succesiunea bunicilor mei care unul a decedat acum 12 ani si celalalt acum 30 de ani.Acesteia au 2 copii , unul care locuieste ... (vezi toată discuția)
Probleme mostenire viragvari viragvari Buna Ziua, Va rog frunos daca ma puteti lamuri cu un aspect legat de un TP. Cei de la primaria in raza caruia locuiesc vor sa elibereze un TP care sa contina ... (vezi toată discuția)